Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hund och katt vilar tillsammans på en madrass

Husdjurshjälpens Behandlingar & Tjänster

Dela

Husdjurshjälpen erbjuder omsorgsfulla behandlingar – med din bästa vän i fokus och på djurets villkor. Boka tid hos våra hundfrisörer för klippning av hund, hundtrim eller en enklare puts. Vi erbjuder även ultraljudstandborstning mot tandsten, kloklippning, lejonklippning av katt och avkopplande hundbad. Läs mer om våra behandlingar och se prislista nedan.

Se prislista

Vacker tass hund till matte

Fri konsultation

15 minuter

En fri konsultation där vi välkomnar er och pälskling att träffa oss. Vi går igenom vad ni önskar, om det är utförbart samt om det är något som vi hundfrisörer behöver veta för att behandlingen ska bli så bra som möjligt. Slutligen bokar vi in en behandling som är passande för era önskemål. Varmt välkomna!

Bad av hund


Hundens päls utsätts dagligen för smuts, salter och avgaser. För att hundens päls ska förbli ren är det därför viktigt med regelbundna hundbad. Varannan månad eller vid behov kan räcka för vissa hundar, medan det för andra, och framförallt för långhåriga hundar, är nödvändigt med ett bad en gång i veckan. Husdjurshjälpen erbjuder ett avkopplande hundbad med djuprengörande schampo och balsam. På hundens villkor skämmer vi bort din hund med noggrann tvätt och föning – ett riktigt hundspa att unna hunden du håller kär.

Husdjurshjälpen erbjuder hundbad i följande av Granngårdens butiker: Borås, Vara, Skövde, Umeå, Örebro och Uddevalla.

Boka

Klippning av hund


Som hundägare är det viktigt att vårda hundens päls regelbundet. Hur ofta man bör klippa hundens päls varierar mellan olika raser och långhåriga hundar kräver förstås lite mer av den dagliga omvårdnaden. Oavsett vilken hundras du har kommer en regelbunden hundklippning att öka hundens välbefinnande. I våra hundsalonger klipps hunden av en hundfrisör – helt på hundens villkor. Hunden får en avkopplande stund med djuprengörande schampo och balsam och klipps sedan enligt överenskommelse med dig som hundägare. Här ingår även klippning för hand – på hundens huvud, ben och svans.

Husdjurshjälpen erbjuder hundklippning i följande av Granngårdens butiker: Borås, Vara, Skövde, Umeå, Örebro och Uddevalla.

Boka

Urfällning av hund

För hundar som fäller mycket och behöver bli av med lös päls är det fördelaktigt med en urfällningsbehandling. Syftet med urfällning är att din hund ska få bort gammal underull för att pälsen i sin tur ska kännas lättare, samt att huden luftas. I våra hundsalonger utförs urfällningsbehandling på dubbelpälsade hundar som behöver hjälp med att få ur ullen. Behandlingen börjar med ett djuprengörande hundbad, följt av arbete med en blaster som gör att lös ull lossnar helt. Behandlingen sker på hundens villkor och enligt överenskommelse med dig som hundägare.

Husdjurshjälpen erbjuder urfällning i följande av Granngårdens butiker: Borås, Vara, Skövde, Umeå, Örebro och Uddevalla.

Boka

Trimning/plockning av hund

Olika hundraser har förstås olika pälstyper som därmed bör klippas eller trimmas därefter. Hundtrim utförs på strävhåriga raser, men ibland också på spanielraser. En trimning innebär att man för hand plockar de täckhår som är mogna och sitter löst, varpå hundens päls står bättre emot smuts och väta. Husdjurshjälpens hundfrisörer utför hundtrimning på hundens villkor och enligt överenskommelse med dig som hundägare. Obs! Det är viktigt att en päls som trimmas inte klipps – fråga en av våra hundfrisör om du är osäker på om just din hund behöver en klippning eller ett hundtrim.

Husdjurshjälpen erbjuder hundtrim i följande av Granngårdens butiker: Borås, Vara, Skövde, Umeå, Örebro och Uddevalla.

Boka

Kloklippning


Som hundägare är det viktigt att klippa hundens klor regelbundet. Men kloklippningen kan ibland upplevas som ett nödvändigt ont – lite obehagligt för såväl hund som hundägare. Men så behöver det inte vara – med lite träning och tålamod kan kloklippningen bli till en riktigt avkopplande stund för er båda. Husdjurshjälpen erbjuder kloklippning för såväl din hund, katt, kanin som för ditt marsvin. Utbildad personal klipper klorna omsorgsfullt på djurets villkor och erbjuder råd på hur du bäst tar hand om pälsklingens klor hemma.

Husdjurshjälpen erbjuder kloklippning i följande av Granngårdens butiker: Borås, Eksjö, Falkenberg, Gnesta, Halmstad, Nässjö, Skövde, Sorunda, Ulricehamn, Umeå, Vara, Ängelholm, Örebro, Örnsköldsvik, Uddevalla och Värnamo.

Boka

Lejonklippning/ rakning av tovig katt


Långhåriga katter behöver regelbunden pälsvård för att hålla pälsen i gott skick. Tovor är ofta mycket smärtsamt och obehagligt för katten då de kan orsaka dragningar i huden. Huden kan också bli mycket irriterad under dessa kompakta tovor som gör det svårt för katten att hålla sig ren. Särskilt katter med lång päls, tät eller ullig kvalitet på pälsen är benägna att få problem i stil med hopfiltade tovor som är helt omöjliga att reda ut med en borste. Tovorna sitter ofta så nära inpå skinnet att det är svårt att klippa bort med en vanlig sax. En lejonklippning för din katt innebär att katten rakas med maskin efter överenskommelse med dig som ägare. All päls på kroppen rakas bort medan pälsen på huvud, hals, ben och större delen av svansen lämnas kvar.

Husdjurshjälpen erbjuder lejonklippning i följande av Granngårdens butiker: Borås, Vara, Skövde, Umeå, Örebro, Uddevalla och Värnamo.

Boka

Hund husdjurshjälpen-min.png

Valpputs


Funderar du på att klippa din valp för första gången, eller har du bokat första besöket hos hundfrisören? Husdjurshjälpens hundsalonger erbjuder valpputs med fokus på att vänja hunden vid trimbordet – din valp ska få ett tryggt första intryck av att besöka en hundfrisör på salong. Tjänsten innefattar kloklippning och en lätt putsning av tassar och runtom ögon – alltid på valpens villkor. Under besöket bjuds det också på godis och lek, förstås.

Husdjurshjälpen erbjuder valpputs i följande av Granngårdens butiker: Borås, Skövde, Uddevalla, Umeå, Vara, Örebro och Uddevalla.

Boka

Putsning av tassar inkl. kloklippning


Som hundägare är det viktigt att vårda hundens tassar. Unna hunden en avkopplade stund där tassar och klor får en gedigen behandling. Husdjurshjälpen erbjuder putsning och kloklippning i flera av Granngårdens butiker. Klorna klipps, och trampdynor och områden runtomkring tassen får en puts.

Husdjurshjälpen erbjuder putsning av tassar (med kloklippning inkluderat) i följande av Granngårdens butiker: Borås, Vara, Skövde, Umeå, Örebro, Eksjö, Halmstad, Nässjö, Ängelholm, Gnesta, Ulricehamn, Örnsköldsvik, Sorunda, Uddevalla och Värnamo.

Boka