Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Video

Så rensar du hundens öron

Dela

Hur kan vi tvätta öronen på hunden på bästa sätt? Vad behöver man tänka på? Hur gör man örat och örongångarna riktigt rena och fina utan att riskera skador på hunden? Här är våra tips för när hundens öron ska rengöras. Inspireras, ta tips och råd för ett härligt meningsfullt liv med hund.

Någonting som är väldigt viktigt när vi tittar på våra hundar är att hålla hundens öron rena och fräscha. Men innan du gör rent öronen ska du kontrollera att du verkligen behöver göra det. Det du ska börja med är självklart att titta i öronen, om det är smutsigt, samt att lukta i hundens öron. Det ska lukta hund, det ska inte lukta illa.

Det som sedan är viktigt när man ska göra rent öronen är att man inte ska göra det svårare än vad det är. Använd en enkel trasa och torka ur öronen – svårare än så behöver det faktiskt inte vara. Om öronen är rejält smutsiga kan man använda en speciellt anpassad vätska som man droppar i hundens öron, gnuggar runt och låter verka en stund innan man torkar ur väskan helt.