Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hönsfoder

Med rätt foder får dina höns en bra hälsa och tillväxt. Hos oss hittar du ett stort utbud av hönsfoder och mineraler men också tillskott, snäckskal, värpfoder, foderkalk och andra produkter som dina höns kan behöva. Våra hönsfoder är självklart välbeprövade för att ge dina höns bra foderkvalitet. Vi har dessutom tillskott, snäckskal, värpfoder, och foderkalk.

Köp hönsfoder online hos granngården.se
Köp hönsfoder online hos granngården.se

I sortimentet finns du allt du behöver för att ta hand om eller skaffa höns. Vi har komplementen du behöver oavsett om du har en hel hönsgård eller några få fåglar. Vi har allt från vattenautomat för dina höns och foderautomater som hela värpreden och hönshus till bra priser.

Bra att veta om höns- och fjäderfäfoder

Hönor är fantastiska allätare och i hushållet bidrar de till att minska sopavfallet till ett minimum samtidigt som de bidrar med ägg och kött. Vad ska man tänka på när det gäller utfodringen?

I vilt tillstånd äter höns en kost av fettrika frön och insekter, men den som har höns för husbehov kommer snart att märka att det finns få saker höns inte äter. De är tacksamma för alla köksrester och minimerar det som hamnar i komposten. Det man ska tänka på när det gäller matrester är att om man har bruna hönsraser ska var försiktig med att ge dem fisk eftersom äggen kan ta smak.

Så väljer du hönsblandning

Grundfoder för höns består vanligtvis av olika typer av korn (vete, majs, hirs, korn, panik, sorghum etc). En annan viktig del av kycklingars kost är baljväxter, vilka innehåller en högre andel protein än de nämnda kornsorterna.

Det är bra att ge hönsen ett anpassat foder så man vet att hönorna får i sig det den behöver. Enligt rekommendationer ska en värphöna äta foder med minst 14 % protein och ett energivärde på 11 mJ. Fodret bör bytas varje dag för att hålla sig fräscht. Ge därför inte för mycket foder varje gång. Höns äter mellan 100-150 gram om dagen beroende på storlek.

När kycklingarna har kläckts ger man dem ett kycklingfoder särskilt anpassad för de små. Granngården Start ges till livkycklingar och ungtuppar de första 6 veckorna, till gässlingar de första 3 veckorna och till kalkoner, fasaner och rapphöns de första 8 veckorna. Det är ett helfoder med pelletskross som ger fåglarna rikligt med högvärdigt protein samt vitaminer och spårämnen.

Fodret är vegetabiliskt och innehåller de proteiner och aminosyror som fåglarna behöver. Till de fåglar som inte växer eller värper är Granngården Bas ett bra alternativ.

Ekologiskt hönsfoder ger gulare gula

Vill du ha riktigt gula äggulor? Granngårdens ekologiska hönsfoder innehåller paprikapulver som ger en gulare äggula. Ett ekologiskt fjäderfäfoder och ett vegetabiliskt helfoder i pelletskross med råvaror som kan användas under hela värpperioden till värphöns. Foder för värphöns kan också ges till gäss, änder, kalkon och fasan. Under sommarhalvåret kan du med fördel ge hönorna färska gröna växter som också bidrar till en fin gul färg på äggulan. Dessutom uppskattas det såklart av hönsen.

Kombinera gärna fodret med snäckskal. Det påverkar skalkvalitén positivt, speciellt i slutet av värpperioden.

Hönsfoder från Granngården

Granngårdens egen serie hönsfoder är riktiga storsäljare på marknaden. Bland våra egna foder finns även populära Hönsfoder Värp som passar värpande fåglar och Hönsfoder Bas som ges mellan värpperioderna. Vi har även flera ekologiska hönsfoder, både värpfoder och startfoder. Vår serie Agda består av svenstillverkat och ekologiskt hönsfoder med råvaror som till största del är odlade i Sverige.

Hobby First hönsfoder

För dig som är sugen på att köpa höns eller redan har sällskapshöns eller några få höns i trädgården är Hobby First ett bra foderalternativ. Hobby First erbjuder hönsfoder i säckar från 3 kg upp till 20 kg - perfekt för dig som har en mindre flock. I sortimentet finns även snäckskal och vitamintillskott.

Lantmännen hönsfoder och fodertillskott

Lantmännens hönsfoder har varit med länge och i sortimentet finns värpfoder i säckar på 20 kg. Bland vårt sortiment från Lantmännen hittar du dessutom fodertillskott och mineraler till höns och fåglar. Vi har också duvfoder och kalkonfoder.

Granngården – Sveriges bästa hönsfoder online!

Upptäck vårt högkvalitativa hönsfoder online och i butik. Med storsäckar upp till 20 kilo erbjuder vi det bästa fodret för att hålla dina höns friska, glada och mätta. Beställ online och få fodret levererat fram till din dörr!

Kategori & Filter
    • Populära
28 produkter

Visar sida 1 av 1