Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Kylarvätska

Kylarvätska är en avgörande komponent för att hålla din motor sval och i toppskick, särskilt under tuffa förhållanden inom lantbruk och skogsbruk. På Granngården erbjuder vi högkvalitativa kylvätskor som säkerställer att dina maskiner alltid presterar optimalt, oavsett väder och vind. Oavsett om du behöver fylla på kylarvätska i traktorn eller skogsmaskinen, hittar du rätt produkt hos oss.

Spana även in alla produkter inom olja och drivmedel hos oss!

Om kylarvätska

  • Skyddar motorn: Förhindrar överhettning och frysskador.
  • Rostskydd: Innehåller korrosionsinhibitorer som skyddar mot rost.
  • Lång livslängd: Kan användas under lång tid innan den behöver bytas ut.
  • Färger: Finns i olika färger beroende på tillverkare och typ.
Köp kylarvätska, kylvätska online på granngården
Köp kylarvätska, kylvätska online på granngården

Andra ord

Kylarvätska, även känd som kylvätska eller motorvätska, är en viktig vätska som används för att kyla ner motorn och förhindra överhettning. Den skyddar också mot rost och korrosion i kylsystemet, vilket förlänger livslängden på dina maskiner.

Vanliga frågor om kylarvätska

Vad används kylarvätska till?

Kylarvätska används för att reglera temperaturen i motorn och förhindra överhettning. Den skyddar också mot rost och korrosion i kylsystemet, vilket säkerställer att motorn fungerar effektivt och pålitligt.

Vad är skillnaden mellan röd och grön kylarvätska?

Skillnaden mellan röd och grön kylarvätska ligger i deras kemiska sammansättning och specifika tillsatser. Röd kylarvätska innehåller ofta organiska syrainhibitorer som ger långvarigt skydd, medan grön kylarvätska vanligtvis är baserad på silikater och ger omedelbart skydd men kan behöva bytas oftare.

Hur ofta bör man byta kylarvätska?

Det rekommenderas att byta kylarvätska enligt tillverkarens instruktioner, vanligtvis varje 2-5 år eller efter en viss körsträcka. Regelbundet byte säkerställer att kylsystemet fungerar optimalt och att motorn är skyddad.

Vilken typ av kylarvätska ska jag använda?

Det är viktigt att använda rätt typ av kylarvätska för din motor. Kontrollera fordonets instruktionsbok eller tillverkarens rekommendationer för att välja rätt typ. Generellt finns det olika färgade kylarvätskor som representerar olika kemiska sammansättningar, såsom grön, röd och blå kylarvätska. Använd den typ som är specifikt anpassad för din motor för att säkerställa optimal prestanda och skydd.

Är det farligt att köra med låg nivå av kylarvätska?

Ja, det är farligt att köra med låg nivå av kylarvätska. Om kylarvätskenivån är för låg kan motorn överhettas, vilket kan leda till allvarliga skador. Överhettning kan orsaka att motorn stannar, spruckna cylinderhuvuden eller till och med motorhaveri. Det är därför viktigt att regelbundet kontrollera och fylla på kylarvätskan vid behov.

Är glykol och kylarvätska samma sak?

Glykol är en av huvudkomponenterna i kylarvätska, men de är inte exakt samma sak. Kylarvätska består av en blandning av vatten och glykol samt andra tillsatser som skyddar mot korrosion och rost. Glykolen i kylarvätskan hjälper till att sänka fryspunkten och höja kokpunkten, vilket skyddar motorn under extremt kalla och varma förhållanden.

Vad händer om det är för lite kylarvätska?

Om det är för lite kylarvätska i systemet kan motorn överhettas eftersom kylsystemet inte kan cirkulera tillräckligt med vätska för att hålla motorn sval. Detta kan leda till överhettningsskador, vilket kan orsaka kostsamma reparationer. Låg kylarvätskenivå kan också orsaka luftfickor i kylsystemet, vilket kan påverka kylvätskans cirkulation och motorns prestanda.

Varför skummar kylarvätska?

Kylarvätska kan skumma om det finns luft i kylsystemet eller om kylarlocket inte sitter ordentligt. Skumning kan också uppstå om det är en kemisk reaktion mellan olika typer av kylarvätska. Det är viktigt att säkerställa att systemet är tätt och att rätt typ av kylarvätska används.

Behöver du fylla på eller byta ut din kylarvätska? Besök någon av Granngårdens butiker eller handla online på granngården.se för att hitta rätt produkt för dina behov. Vi erbjuder snabb, trygg och enkel service för att hålla dina maskiner i toppskick! 🌿🛠️🚜

Kategori & Filter
    • Populära
5 produkter

Visar sida 1 av 1