Gå till huvudinnehållet
odla under vintern, tips på granngården
Tips

Allt om vinterodling

Dela

Visste du att även om det är mörkt, kyligt och fullt med snö så kan du odla? Det finns många anledningar till att fortsätta så och odla på vintern. Här är några tips som fungerar både ute och inne!

 • så fröer på hösten

  Så frö i trädgården

  Det är på hösten som de flesta växter släpper sina fröer. Inspireras av naturen och strö ut dina egna fröer för en tidig skörd i vår!

 • Odla egna grönsaker inomhus på vintern

  Odla ätbart inomhus

  Finns det någonting godare än att äta egenodlat mitt i mörkaste vintern? Oavsett om du äter dig mätt på linsgroddar eller bara dekorerar en smörgås med lite krasse, är lyckan lika stor.

 • växter som blommar under vintern

  Ta hand om krukväxter och vinterblommor

  Även om många krukväxter drar ner på tempot under vintern kan de må bra av lite extra omtanke. Det är också under vintern som amaryllisen blommar – oftast till jul om du köpt en ny lök och snarare framåt våren om du har övervintrat en lök från tidigare år.

 • Förodla under vintern

  Börja förodla tidigt

  Vi hinner knappt skörda de sista grönsakerna innan det är dags att börja tänka på kommande års sådder – för den som vill, såklart. En del chilis är bra att så redan innan jul för att de ska hinna växa upp till sommarvärmen kommer.

I Granngårdens utbud hittar du allt för odling och plantering!

Till odlingssortiment