Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Granngården Elit Fiber, 20 kg

Granngården Elit Fiber är ett fiberrikt kompletteringsfoder för tävlingshästar, konvalescenter eller seniora hästar. Hästfodret har en hög halt av fett och fibrer som ger skonsam energieffekt samt en låg halt av stärkelse och socker för känsliga hästar.Vill du köpa hästfoder på pall? En pall innehåller 24 säckar.
Miljömärke Bower

Egenskaper

Egenskaper för Hästfoder Granngården Elit Fiber
Granngårdens hästfoder Elit Fiber innehåller en hög halt av fett och en extra hög halt av fiber med ett lågt innehåll av socker och stärkelse. Det bidrar till skonsam energieffekt och möjlighet att bidra till bra vätskebalans. Mineral och vitaminer är påkostade med hög tillgänglighet för att passa svenskt grovfoder.

Granngården Elit Fiber har extra hög halt av E-vitamin och magnesium som stöd till den heta hästen och muskelarbetande hästen. Selen är av delvis naturligt ursprung vilket ökar upptagningen. Hästfodret är berikat med aktiv levande jästkultur Levucell SC med pre- och probiotisk effekt som stödjer bättre smältbarhet av foder samt bidrar till god miljö samt tillväxt av de goda mikroorganismerna i grovtarmen.

Tack vare att fodret är pelleterat kan du alltid vara säker på att din häst får i sig rätt mängd av alla viktiga näringsämnen, vilket är en förutsättning för att din hästs mag- och tarmkanal ska fungera optimalt.

Användning
Granngården Elit Fiber är anpassat för att fungera som kompletteringsfoder till ett grovfoder av normal kvalitet. Hästfodret är anpassat till vuxna hästar med behov av lugn energi såsom högpresterande hästar med högt temperament, konvalescenter eller seniorhästar. Kan kombineras med Granngården Elit pellets/müsli beroende på arbets- eller tävlingsintensitet samt hull.

Under uppträning samt när hästarna vilar kan Granngården Elit Fiber tillsammans med grovfoder av normal kvalitet täcka näringsbehovet. Under tävlingsperiod rekommenderas successiv övergång till Granngården Elit Pellets eller Müsli. Allt för pigga hästar kan bibehålla en del av givan av Granngården Elit Fiber. Vid låg kraftfodergiva komplettera med mineraler vid behov. Granngården rekommenderar att grovfoder utfodras före kraftfoder samt att kraftfodergivan fördelas på flera utfodringstillfällen.

Sammansättning
Havre, havrekli, vetekli, torkad betmassa, vetefodermjöl, lusern, vete, korn, mineral- och vitaminpremix, melass, sojaolja, potatisprotein och linfrökaka.

Analytiska beståndsdelar per kg
Energi: 10,5 MJ
Råprotein: 12 %
Smb råprotein: 95 g
Lysin: 5,5 g
Råfett: 5,5 %
Råaska: 7 %
Växttråd: 14 %
Vatten: 12 %
Stärkelse: 18 %
Socker: 4 %
Koksalt: 9 g
Natrium: 4 g
Kalcium: 7 g
Fosfor: 4 g
Magnesium: 5 g

Fodertillsatser vitaminer
Vitamin A (3a672a): 5 000 IE
Vitamin D3 (3a671): 1 000 IE
Vitamin E (3a700): 600 mg
Vitamin B1 (3a821): 15 mg
Vitamin B2: 5 mg
Vitamin B6 (3a831): 3 mg
Vitamin B12: 0,1 mg
Niacin (3a315): 5 mg
Pantotensyra (3a841): 2,5 mg
Folinsyra (3a316): 2 mg
Biotin (3a880): 0,1 mg

Spårämnen
Koppar (3b409): 60 mg
Selen*: 0,5 mg
Zink (3b609, 3b603), järn (E1), mangan (3b502), jod (3b203).

Felaktig dosering av selen kan medföra förgiftning.

* Varav 0,2 mg Selenjäst (3b815) och 0,3 mg Natriumselenit (E8).