Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Granngården Betfiber Mash Elit, 20 kg

Fiberrikt kraftfoder för tävlingshästar. Fodret har en låg socker- och stärkelsehalt och innehåller levande jästkultur för att stödja prestation. Köp en hel pall hästfoder: 24 säckar. Hemleverans!   Mer

Art.nr : 1236167

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för Hästfoder Granngården Betfiber Mash Elit
Granngården Betfiber Mash Elit är ett fiberrikt kompletteringsfoder särskilt utformat för tävlingshästar.  Hästfodret ges uppblött utöver normal kraftfodergiva. Fodret innehåller en väl balanserad fibersammansättning med låg socker- och stärkelsehalt samt med förhöjd fetthalt från linfrökaka och sojaolja. Därmed passar produkten bra till alla hästar tillsammans med dagens svenska grovfoder som ofta har en hög sockerhalt.

Betfiber Mash Elit är berikat med E-vitamin, magnesium, selen och koppar för att särskilt stödja den muskelarbetande hästen. Magnesium kan bidra till att lugna heta hästar. Selenet är av organiskt ursprung vilket bidrar till bättre och säkrare upptag. Aktiv levande jästkultur Levucell SC med pre- och probiotisk effekt stödjer bättre smältbarhet av foder samt bidrar till god miljö samt tillväxt av de goda mikroorganismerna i grovtarmen.

Tack vare att hästfodret är pelleterat kan du alltid vara säker på att din häst får i sig rätt mängd av alla viktiga näringsämnen, vilket är en förutsättning för att din hästs mag- och tarmkanal ska fungera optimalt. Detta är ett blötläggningsfoder som alltid ska blötläggas före utfodring, särskilt till häst och andra enkelmagade djur.

Bruksanvisning
Granngården Betfiber Mash Elit ska alltid blötläggas före utfodring. Blötlägg minst 20 minuter innan utfodring med tre delar vatten för varje del foder. Blötläggs fodret längre än två timmar separerar fiberprodukterna och sjunker till botten. Rör om innan utfodring samt öka på vattentillskottet i det fall det behövs. Rikligt med vatten ger en förbättrad vätskebalans hos hästen. Undvik långvarig blötläggningstid, särskilt då det finns risk för hygienpåverkan från till exempel värme.

Sammansättning
Torkad betmassa, korn, vetekli, vetefodermjöl, lucern, linfrökaka, mineral- och vitaminpremix, torkad drank, melass, potatisprotein, levande jästkultur och sojaolja.

Analytiska beståndsdelar per kg
Energi: 11,5 MJ
Råprotein: 13,5 %
Smältbart råprotein (smb rp): 110 g
Lysin: 7 g
Råolja och råfett: 6 %
Råaska: 8 %
Växttråd: 13 %
Vatten: 11 %
Stärkelse: 13 %
Socker: 6%
Kalcium: 6 g
Fosfor: 5 g
Magnesium: 10 g

Fodertillsatser
Vitaminer
Vitamin E (3a700): 1 000 IE

Spårämnen
Koppar (3b409): 150 mg
Selen (Selenmetionine 3b815): 1,0 mg

Felaktig dosering av selen kan medföra förgiftning.

Vid köp av helpall krävs lossningshjälp
Vid leverans av helpall av denna artikel krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.