Boka och köp installation av robotgräsklippare av Grannhjälpen online på granngården.se

Grannhjälpen - boka installation av robotgräsklippare

När du köper robotgräsklippare hos Granngården kan du köpa till en installation av din robotgräsklippare. Välj mellan liten (upp till 500 m2) - mellan (upp till 1300 m2) - eller stor (över 1300 m2) installation som passar ytan på din gräsmatta.

Vi erbjuder även uppgradering av din Sileno robotgräsklippare till den nya generationen Sileno Smart. Med uppgraderingen till Sileno Smart blir din robot kopplad till Gardena Smart System och du kan styra din robot med en enkel app i din smarthphone eller surfplatta.

Boka installation av robotgräsklippare online:

Klicka på den installation av robotgräsklippare som passar ytan på din gräsmatta och lägg i varukorg, samt slutför köpet. Efter köpet får du en orderbekräftelse med förslag på tid och datum för installationen då en servicetekniker från Grannhjälpen kommer ut till er. Skulle den tiden inte passa går det självklart att byta till en annan. Mer infomation står i bekräftelsen.

Boka installation av robotgräsklippare liten - upp till 500 m2 av Grannhjälpen online på granngården.se Boka installation av robotgräsklippare MELLAN - upp till 1000 m2 av Grannhjälpen online på granngården.se Boka installation av robotgräsklippare STOR - över 1000 m2 - av Grannhjälpen online på granngården.se Boka uppgradering av din robotgräsklippare till en Sileno Smart! Läs mer online på granngården.se


Boka installation av robotgräsklippare i butik:

Du är också varmt välkommen att boka din installation i butik. Besök din lokala Granngården-butik så hjälper vi dig vidare. Du kan också ringa eller eposta in din förfrågan om installation av robotgräsklippare:
Detta ingår i Grannhjälpens installation av robotgräsklippare:


  • Installation av laddstation (eluttag, 220 V ska finnas på plats innan)
  • Installation av den begränsningskabel som följer med roboten
  • Test och demonstration av roboten
  • Resa upp till 3 mil från närmsta Granngårdenbutik, därefter tillkommer milersättning (se nedan)

Detta ingår INTE i basinstallationen:

- Klippning av gräsmattan innan installationen
- Extra material som inte följer med roboten
- Bortforsling av emballage
- Installation av eluttag


Basinstallation

En basinstallation innebär att vi installerar din robotgräsklippare med det material som ingår i köpet. Med hjälp av en speciell maskin fräser vi ner begränsningskabeln i gräsmattan där detta är möjligt. Där eventuella rötter, buskar och blommor står i vägen häftas kabeln fast med plastspik (märlor) uppe på gräsmattan. Efter två till fyra veckor döljs både spik och kabel av gräset. Hur lång tid det tar styrs av gräsmattans växtkraft.

Vi installerar enligt de rekommenderade mått som finns i instruktionsboken för just din robotgräsklippare. Beroende på trädgårdens utseende och förutsättningar gör vi vissa justeringar av de här måtten. Ibland kan du som kund behöva göra mindre justeringar av begränsningskabeln själv efter ett tag. Trädgårdens förutsättningar kan också betyda att det behövs mer kabel än vad som ingår i köpet. Du som kund betalar då för extra kabel och arbetskostnad. Om du är hemma när vi installerar gör vi inställningar på robotgräsklipparen efter dina önskemål. Är du inte hemma gör vi en grundinställning anpassad efter hur din trädgård ser ut.

Gör det här innan vi installerar:
  • Se till att gräsmattan är nyklippt
  • Rensa gräsmattan på grenar, leksaker och andra lösa föremål som kan skada robotgräsklipparen
  • Se till att det finns ett jordat eluttag (220 V) tillgängligt. Vi gör inga elektriska installationsarbeten
  • Vi lyfter på stenläggningar som är max en och en halv meter breda, större stenläggningar måste du som kund själv lyfta bort innan
     

Tänk på detta efter installationen av robotgräsklipparen

Din robotgräsklippare ska sköta sig själv men du behöver självklart se till den då och då. I början är det vanligt att den kör fast i ojämnheter och hålor i gräsmattan, något som gäller generellt för alla robotgräsklippare. Dessa problem löser du genom att jämna ut gräsmattan, en i regel liten arbetsinsats. I Granngårdens butiker och online på granngården.se hittar du bra trädgårdsjord, redskap, gräsfrön och gödning som du kan behöva för detta. Läs hela instruktionsboken så får du mycket information om hur din robotgräsklippare fungerar. Ta dig tid att lära dig programmen för att justera klipptider och andra inställningar.

Installation utanför radie med 3-milsgräns

Inom 3-milsgränsen gäller ordinarie pris på installationen. 3-milsgränsen gäller i en radie fågelvägen mellan installationsadressen och närmaste Granngårdenbutik. Vi lägger därefter på en milkostnad om 49:-/mil (arbetskostnad + bensin och slitage).

Installation på öar med bro eller bilfärja inom Sveriges gränser

Vi kan installera på öar som har förbindelse med  bro eller bilfärja från fastland. Samma 3-milsgräns appliceras även här. Vi kan tyvärr inte installera robotgräsklippare på öar med enbart personfärja, taxibåt eller om ön ligger utanför Sveriges gränser.


Uppgradering till Sileno Smart System

På Granngården vill vi kunna erbjuda dig som kund en helhetslösning i många år framöver. Därför erbjuder vi dig som redan har en Sileno robotgräsklippare en uppgradering till den nya generationen Sileno Smart. Ditt smart-system kan du sedan bygga ut med bevattning och sensorer.

Mer om Gardena Smart System >

Välj robotinstallation

Boka installation av robotgräsklippare liten - upp till 500 m2 av Grannhjälpen online på granngården.se
Granngården - Grannhjälpen installation mellan - upp till 1300 m2
Granngården - Grannhjälpen installation stor - över 1300 m2
Granngården - Grannhjälpen uppgradering till Gardena Sileno Smart

Guider robotgräsklippare


Köpguide robotgräsklippare

Det kan vara svårt att veta vilken robotgräsklippare som passar bäst för just din gräsmatta och trädgård. Därför har vi gjort en köpguide med vanliga frågor och svar när man ska köpa robotgräsklippare!

Till köpguiden >

Installationsguide

Har du kanske redan slutfört ditt köp av en robotgräsklippare och undrar hur du ska installera din nya robot? Då kan vi hjälpa dig på traven med en installationsguide för robotgräsklippare. Följ filmerna för att se hur du själv installerar din nya robotgräsklippare från Gardena.

Till installationsguiden >