Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hönshus & Värprede

Hönhus & Värprede – Hitta Ditt Perfekta hönshus! Letar du efter det bästa hönshuset för din trädgård? Granngården erbjuder robusta och stiliga hönshus samt tillbehör som värpreden, värmelampor till höns och foderautomater. Många av våra hönshus har integrerade sittpinnar och hönsgårdar för en smidig och bekväm lösning!

Flera av våra hönshus har sittpinnar och hönsgård integrerat, smidigt och skönt! Vad som är rätt hönshus för just dig och dina höns beror på om du har ett fåtal eller många höns, om du ämnar ta ägg och då behöver värpreden eller till och med vill ha kycklingar. Hur pass trygg deras utemiljö är och hur pass enkel och smidig skötsel och rengöring av hönshuset ska vara.

Ett tips är att det är ytterst få som någonsin tänkt att de har skaffat ett för stort hönshus eller en för stor hönsgård! De allra flesta bygger ut efter en väldigt kort tid som hönsägare. Ett stort och rejält hönshus är enkelt att rengöra.

Granngårdens kvalitetssäkrade hönshus

Utforska Granngårdens sortiment av hönshus och hitta det som passar dina höns bäst. Olika modeller, olika kvalitetsfunktioner 👇👇

✔️ FSC-certifierat trä och rostfria infästningar.

✔️ Galvaniserade bottenplattor.

✔️ Vattentät och underhållsfri design.

✔️ Separata dörrar och öppningsbart tak.

✔️ Skjutfönster för optimal ventilation.

✔️ Bra isolering och luktneutralitet.

✔️ UV- och väderbeständig konstruktion.

✔️ Tillverkade enligt miljövänliga principer.

Bygga hönshus

För dig som vill bygga ett eget hönshus och hönsgård finns en del saker att tänka på. Det är inte så enkelt som att bestämma hur stort eller litet hönshus du själv önskar. Vill du ha höns i trädgården behöver du säkerställa med din kommun vad som är tillåtet.

I en del kommuner får du ha 5-7 höns i ett helt vanligt villaområde, medan det i andra kommuner är högre krav. Tänk också på att det i en vanlig villaträdgård är lagom med ungefär 4-6 höns, så bygg inte för litet eller för stort hus år hönorna.

Stort hönshus eller litet?

Följ alltid Djurskyddslagens måttbestämmelser.

Måttbestämmelser för värpreden och hönshus:

  • I fackreden: högst 6 hönor per rede
  • I kollektivreden: 1 m² rede per 100 hönor

Övriga utrymmer för höns på golv i hönshuset:

  • Sittutrymme: 165 mm sitt stång/höna
  • Utrymme vid fodertråg vid samtidig utfodring: 125 mm/ djur
  • Utrymme vid fodertråg vid fri utfodring: rakt 40 mm/djur, runt 30 mm/djur
  • Utrymme vid vattentråg: rakt 25 mm/djur, runt 15 mm/djur

Tips! Spana in vår hönsguide som lär dig det mesta du behöver veta om du har eller vill skaffa höns.

Inredning till hönshus

För dig som vill bygga ett eget hus till hönsen eller komplettera det du redan har så hittar du alla delar hos oss på Granngården. Vi har både foderautomater, fodertråg, vattenautomater, värpreden / hönsreden , hönsgård och hönsnät. Dessutom erbjuder vi tillbehör till äggproduktion som äggkläckningsmaskiner som reglerar temperaturen, och äggkartonger.

Maximera ägglyckan med värprede

Se till att inreda ditt hösnhus med värprede om du ska ha ägglycka. Hönor behöver ett värprede eller hönsrede att nyttja. Ett värprede utgör en specifik plats där höns lägger sina ägg. Det kan vara en avgränsad låda eller behållare avsedd för äggläggning, vilket skapar en trygg och bekväm miljö för hönsen. Syftet är att underlätta både ägginsamling och ge hönsen en skyddad plats för sin naturliga äggläggningsprocess.

Hönshus på vintern

Kallt ute, kallt inne. För att få hönshuset isolerat och vinterbonat är det viktigt att komplettera med såväl värmelampor som värmeplattor. Värmeplattorna håller hönsens vattenautomater frostfria och håller huset varmt. Vill du kunna flytta på ditt hus och ställa det på varmare platser under vintern kan det vara smart att ha ett hönshus på hjul.

Är ditt hönshus isolerat?

Se också till att ditt hus har bra vinterisolering. Om inte ditt hönshus är isolerat ordentligt så fungerar heller inte inredning och värmeutrustning optimalt. I vårt sortiment finns både isolerade hönshus och sådana som du själv får isolera.

Hönslucka

Om du vill ha en automatiskt hönslucka så har vi en hönslucka med automatiskt öppnare. Lucköppnaren har flera inställningsfunktioner. Du kan välja mellan timer, ljussensor och manuell manövrering.

Kaninhus i ett hönshus - går det?

Våra hus för hönsen passar lika bra som kaninhus. Då att ha de enbart för kaninerna eller låta djuren bo tillsammans. Vi erbjuder även integrerad hönsgård och kaningård för dina djur. Praktiskt för dig och bra sällskap om du har få höns och kaniner.

Köp hönshus hos Granngården

Skaffa hönshus och värprede åt dina hönor och njut av varma ägg på morgonen och mysigt pickande i trädgården. Handla online på granngården.se eller i butik, välkommen!

Kategori & Filter
    • Populära
24 produkter

Visar sida 1 av 1