Gå till huvudinnehållet

Hönshus & Värprede

Ska du skaffa höns och är på jakt efter hönshus att ha i trädgården?

Eller har du kanske redan många höns och är i behov av att köpa ett nytt hönshus? Hos oss på Granngården finns ett stort utbud av rejäla och snygga hönshus. Vi har dessutom inredning till hönsgården som värpreden, vattenautomater, foderautomater och värmelampor till höns.

Njut av färska ägg varje dag samtidigt som hönsen håller ordning i trädgården! Välkommen att köpa hönshus online på granngården.se med hemleverans eller besök din lokala butik.

Bygga eget hönshus

För dig som vill bygga ett eget hönshus finns en del saker att tänka på. Vill du ha höns i trädgården behöver du säkerställa med din kommun vad som är tillåtet. I en del kommunier får du ha 5-7 höns i ett helt vanligt villaområde, medan det i andra kommuner är högre krav. Tänk också på att det i en vanlig villaträdgård är lagom med ungefär 4-6 höns, så bygg inte för litet eller för stort. Följ alltid Djurskyddslagens måttbestämmelser:

Måttbestämmelser för värpreden och hönshus:

  • I fackreden: högst 6 hönor per rede
  • I kollektivreden: 1 m² rede per 100 hönor

Övriga utrymmer för höns på golv i hönshuset:

  • Sittutrymme: 165 mm sitt stång/höna
  • Utrymme vid fodertråg vid samtidig utfodring: 125 mm/ djur
  • Utrymme vid fodertråg vid fri utfodring: rakt 40 mm/djur, runt 30 mm/djur
  • Utrymme vid vattentråg: rakt 25 mm/djur, runt 15 mm/djur

Läs mer om hur du själv bygger ett hus till hönorna och ta del av både mått och ritningar på hönshus i vår blogg Grannliv! Spana även in vår hönsguide som lär dig det mesta du behöver veta om du har eller vill skaffa höns.

Inredning till hönshus

För dig som vill bygga ett eget hönshus eller komplettera det du redan har så hittar du alla delar hos oss på Granngården. Vi har både fodertråg och vattenautomater, värpreden, hönsgård och hönsnät. Dessutom erbjuder vi tillbehör till äggproduktion som äggkläckningsmaskiner och äggkartonger.

Vinterbonat hönshus

För att få hönshuset vinterbonat är det viktigt att komplettera med såväl värmelampor som värmeplattor för hönsen att ruva på. Värmeplattorna håller hönsens vattenutomater frostfria och håller huset varmt. Se också till att ditt hus har bra vinterisolering. Om inte ditt hönshus är isolerat ordentligt så fungerar heller inte inredning och värmeutrustning optimalt.

Kaninhus i ett hönshus - går det?

Våra hönshus passar lika bra som kaninhus att ha enbart för kaninerna eller låta djuren bo tillsammans. Vi erbjuder även integrerad hönsgård och kaningård för dina djur, praktiskt för dig och bra sällskap om du har få höns och kaniner.

Skaffa ett hönshus åt dina hönor och njut av varma ägg på morgonen och mysigt pickande i trädgården. Handla online på granngården.se eller i butik, välkommen!

15 produkter

Visar sida 1 av 1