Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Vinterliguster 'Liga' 30-50 cm 100-p

Art.nr:1168076

  • Växtsortimentet varierar över säsongen
  • Omnia Gardens utbud kan endast köpas online
  • Växter med lokalt pris kan endast köpas i butik
Kallas vintergrön liguster för sin förmåga att hålla kvar bladen till långt in på vintern. Har ett tätt robust växtsätt som gör den mycket lämplig som klippt häck. Plantan säljs i 100-pack.Köp till en praktisk droppslang för enkel bevattning! 

Produktdetaljer

Vintergrön liguster blommar med vita blommor i juni och sätter blåa bär på hösten (bären ska ej förtäras). Klipps 2 gånger per år och klarar kraftig beskärning. Den är mycket populär och en av våra vanligaste klippta häckar. Den trivs på de flesta jordar och mår utmärkt i sol till halvskugga. I skuggigare läge kan häcken bli något glesare.

Dessa plantor levereras barrotade, de kan därför se kala och tråkiga ut – de förvaras i kylrum till leverans och ska se ut så.

Utförande: Frilandsodlad, barrotad

Uppskattad leveranshöjd: 30-50 cm, 3-5 grenar

Botaniskt namn: Ligustrum vulgare var. italicum 'Liga'

Typ: Häck

Åtgång: 3-4 st/m

Lövverk: Mörkgrön 

Blomfärg: Vit

Blomningstid: Juni

Trivs bäst i: Sol/halvskugga

Jordmån: Utan krav

Zon: 1-3

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!