Gå till huvudinnehållet
OBS! Alla växter från Omnia Garden skickas med hemleverans eller utlämningsställe, när det går, för kortast transporttid. De kan inte hämtas upp i våra butiker.

Vintergrön liguster Goliath 125-150 cm 50-pack

Art.nr:1261751

Vintergrön liguster är en mycket populär häck som har en förmåga att hålla kvar sina blad till långt in på vintern. Passar perfekt som klippt häck och blommar med vita blommor i juni. Plantorna säljs i 50-pack. 

Produktdetaljer

Vintergrön liguster har ett tätt robust växtsätt vilket gör den mycket lämplig som klippt häck. Blommar med vita blommor i juni. Denna häcksort klipps två gånger per år och tål kraftig beskärning.

Vintergrön liguster trivs på de flesta jordar och mår utmärkt i sol till halvskugga. I skuggigare läge kan häcken bli något glesare. Kallas vintergrön liguster för sin förmåga att hålla kvar bladen till långt in på vintern och är en av våra vanligaste klippta häckar.

Dessa plantor levereras barrotade, de kan därför se kala och tråkiga ut – de förvaras i kylrum till leverans och ska se ut så.

Utförande: Frilandsodlad, barrotad

Höjd vid leverans: 125-150 cm

Latinskt namn: Ligustrum Vulgare Atrovirens

Typ: Häck 

Åtgång: 3-4 st/m

Färg lövverk: Mörkgrön

Blomfärg: Vit

Blomningstid: Juni

Trivs bäst i: Sol/halvskugga

Jordmån: Utan krav

Zon: 1-3

Vintergrön liguster 125-150 cm säljs även i 5-pack.

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!