Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Vintergrön liguster Goliath 125-150 cm 5-p

Art.nr:1261750

  • Växtsortimentet varierar över säsongen
  • Omnia Gardens utbud kan endast köpas online
  • Växter med lokalt pris kan endast köpas i butik
Vintergrön liguster är en mycket populär häck som har en förmåga att hålla kvar sina blad till långt in på vintern. Passar perfekt som klippt häck och blommar med vita blommor i juni.  

Produktdetaljer

Vintergrön liguster har ett tätt robust växtsätt vilket gör den mycket lämplig som klippt häck. Blommar med vita blommor i juni och sätter blåa bär på hösten. Denna häcksort klipps två gånger per år och tål kraftig beskärning. Vintergrön liguster trivs på de flesta jordar och mår utmärkt i sol till halvskugga. I skuggigare läge kan häcken bli något glesare. Kallas vintergrön liguster för sin förmåga att hålla kvar bladen till långt in på vintern och är en av våra vanligaste klippta häckar.

Bären ska inte förtäras då de kan ge magbesvär.

Dessa plantor levereras barrotade, de kan därför se kala och tråkiga ut – de förvaras i kylrum till leverans och ska se ut så.

Frilandsodlad, barrotad

Höjd vid leverans: 125-150 cm

Latinskt namn: Ligustrum Vulgare Atrovirens

Typ: Häck

Åtgång: 3-4 st/m

Färg lövverk: Mörkgrön

Blomfärg: Vit

Blomningstid: Juni

Trivs bäst i: Sol/halvskugga

Jordmån: Utan krav

Zon: 1-3

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!