Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Flaggvimpel & Vimplar

Flaggvimpel & vimplar till flaggstång – alltid redo! Vår traditionella flaggvimpel, en symbol för stolthet och tradition, lägger till en touch av elegans och håller stången i ständig tjänst, redo att skänka färg och rörelse till din utomhusmiljö. Hos Granngården hittar du vimplar, bandvimpel och korsvimpel med hög slitstyrka och lång hållbarhet.

Formentas flaggvimplar är särskilt tillverkade för att ha en riktigt hög slitstyrka och lång hållbarhet. Vi har flera olika storlekar beroende på flaggstångens höjd.

Flaggvimpel & vimplar till flaggstång

En vimpel har formen av en lång utdragen triangel som rör sig vackert i vinden. Den har ett gult och ett blått fält. På kortvimplar har den det gula korset mot blå bakgrund. Hos Granngården hittar du allt du behöver när det gäller flaggstänger och flaggor.

Flaggvimpeln är det perfekta sättet att hålla flaggstången i ständig tjänst utan att flaggan behöver hissas. Även om lagen är tyst om vimpelns färger, förväntas dess färger matcha flaggans. En tumregel är att vimpelns längd bör vara en tredjedel av flaggstångens höjd, så en vimpel på en 12 meter hög flaggstång bör vara 4 meter lång.

När flaggvimplarna är uppe ska det blå fältet vara synligt mot himlen. Att korsa vimpeln är inte bara felaktigt enligt historien utan också oacceptabelt enligt flaggvett och etikett.

Hur flaggar man med vimpel?

Normalt sett ska flaggan hissas när det är ljust ute. Vimpeln kan däremot vara hissad dygnet runt och är till för att pryda flaggstången när flaggan inte är hissad. När vimpeln är hissad ska det blå fältet vara vänt uppåt.

När ska man ta ner vimpeln?

Flaggvimpeln kan vara hissad dygnet runt och är till för att pryda flaggstången när flaggan inte är hissad. På allmänna flaggdagar bör vimpeln undvikas, då hissas den svenska flaggan. Flaggen bör hissas klockan 08.00 och halas vid solnedgången, dock senast kl 21.00.

Vilken färg ska vara överst på en vimpel?

Den officiella flaggvimpeln är delad i ett blått och ett gult fält längs. Så vad är då rätt håll? Jodå, det reder vi snabbt ut. När du hissar den officiella svenska vimpeln är det alltid följande som gäller: det blå fältet ska alltid vara överst. Inga undantag.

Köp flaggvimpel & vimplar online!

Uppgradera din flaggstång med en vimpel från Granngården! Våra slitstarka vimplar är designade för att hålla länge och lägga till en touch av elegans i din utomhusmiljö. Köp online och i butik!

Kategori & Filter
    • Populära
11 produkter

Visar sida 1 av 1