Gå till huvudinnehållet

Kompostströ

Kompostströ skapar optimala förhållanden för komposteringsprocessen, så att ditt hushålls- och trädgårdsavfall bryts ner till fin kompostjord.

Samtidigt binder det lukt så du slipper dålig odör. Hos oss på Granngården hittar du både strö till traditionella komposter som varmkompost, men också speciellt sanitetstorv, bioströ och kompostströ för bokashikompostering i komposthink.

Använda kompostströ - varför?

Kompostströ innehåller en aktivator som påskyndar förmultningsprocessen, och består av särskilda råvaror som hjälper förmultningen. Det skapar i sin tur en optimal balans i din kompost. Strö används för att:

  • Suga upp överskottsfukt från avfallet
  • Skapa struktur i komposten så det inte blir för tätt
  • Balansera kol och kväveinnehåll
  • Binda dålig lukt

Sanitetstorv och bioströ för kompost

I Granngårdens sortiment finns även sanitetstorv och bioströ som används på samma sätt som vanligt strö för kompost. Skillnaden är att sanitetstorv och bioströ är ännu mer specialiserat på att suga upp och binda upp lukt, och därför rekommenderas till torrtoaletter och mulltoa. Det går dock lika bra att använda dem som vanligt strö då de även binder överskottsfukt och håller rätt balans och konsistens avfallet.

Kompostströ online och i butik

Köp kompostströ, sanitetstorv och bioströ som hjälper ditt lyckas med din kompost! Beställ online eller köp i våra butiker, välkommen!

8 produkter

Visar sida 1 av 1