Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Varmkompost

Varmkompost – naturlig värme, snabb nedbrytning! Förvandla mat- och trädgårdsavfall till näringsrik jord enkelt och effektivt. En isolerad varmkompost utomhus är din bästa kompis för miljövänlig kompostering.

Varmkompost är till skillnad från en kallkompost isolerad mot kyla och skadedjur vilket gör att du kan kompostera året runt! Den är perfekt för dig som vill förlänga säsongen och hålla igång nedbrytningsprocessen som annars stannar av vid kyla. För dig som vill fylla din kompostbehållare med matavfall och animaliskt avfall som fisk eller kött krävs dessutom en isolerad varmbehållare för att hålla värme inne och skadedjur ute, medan en kall variant enbart lämpar sig för trädgårdsavfall.

Skadedjurssäker kompostering

För att framgångsrikt kompostera hushållsavfall är det avgörande att din kompostbehållare är säker från skadedjur för att förhindra intrång från sniglar, råttor, möss och fåglar. En skadedjurssäker behållare med lock och botten är nödvändig för att säkerställa att kompostprocessen kan utföras effektivt och utan störningar från oönskade besökare. Detta säkerställer inte bara en smidig kompostering utan även en ren och trygg miljö för din trädgård och omgivning.

I Granngårdens sortiment hittar du varmkompost Greenline Master och Greenline Master+ som vunnit bäst i test på flera online-siter. Beställ online med smidig hemleverans eller köp direkt i butik.

Varför är en varmkompost så bra?

Framförallt är de stora fördelarna att denna behållare är skadedjurssäker och isolerad mot kyla. Det gör att du håller ovälkomna besökare, som möss och råttor, borta. Samtidigt kommer maskar, insekter och andra bra organismer enkelt in. Den isolerade behållaren tillåter dig att lägga matavfall i behållaren och varva det med vanligt trädgårdsavfall, utan att dålig lukt kommer ut eller att kylan sätter stopp för nedbrytningsprocessen.

Greenline kompost – för matavfall & trädgårdsavfall

Hos Granngården hittar du de populära Greenline Master, komposter som fått bäst i test av flera siter och tål kyla ner till-25 grader. Denna skadedjurstäta och isolerade behållare rymmer 375 liter och fungerar utmärkt för både hushållsavfall, matavfall och trädgårdsavfall. Den har kraftig botten som ger bra stabilitet och genomgående luftkanaler som garanterar snabb nedbrytning av ditt avfall. Behållaren har ett lock som tätar och enkelt vrids fast för att hålla skadedjur borta. Greenline finns i en standard-modell och i en plus-modell. Skillnaden ligger att Greenline Master+ tål kyla ner till -25 grader, medan standard-modellen tål kyla ner till -15 grader.

Greenline Master och Greenline Master+

 • Rymmer 375 liter
 • Tål kyla ner till -15 respektive -25 grader
 • Töms genom sidan på behållaren
 • Har lock med snäpplås för bra täthet
 • Tillverkad av UV-stabiliserad återvunnen termoplast
 • Inga verktyg krävs för montering
 • Lättskött!

För dig som vill syra/fermentera köksavfall har vi även kompost-hink för Bokashi.

Bygga varmkompost – tänk på detta

När du bygger varmbehållare finns det en del saker att komma ihåg:

 • Om du bryter ner matavfall är det viktigt att försluta behållaren med lock för att undvika skadedjur och andra intressenter.
 • Processen sker nedifrån och upp vilket innebär att den färdiga jorden hamnar längst ner. Se därför till att kunna tömma din behållare från sidan eller en lucka nedtill.
 • Ju tätare och varmare det är, desto snabbare går processen. Se därför till att täta din behållare ordentligt om du bygger en själv, isolering mot kyla är det viktigaste när det är kallt ute. Generellt sett kan du räkna med att det tar två säsonger innan ditt avfall helt brutits ner till näringsrik jord.
 • Hellre en något stor kompost än en för liten. Faktum är att innehållet fryser lättare om den är för liten. För en familj på ungefär fyra som bryter ner hushållsavfall bör behållaren vara i alla fall 200-400 liter.
 • Kolla med kommunen! Olika kommuner har olika riktlinjer och att anmäla din behållare till miljökontoret är en rekommendation.

Köp kompost online eller i butik

Hitta och köp ny varmkompost i våra butiker eller direkt online här på granngården.se!

Kategori & Filter
  • Populära
5 produkter

Visar sida 1 av 1