Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Strömedel

Hitta det strömedel du behöver till just ditt stall här hos oss. Det strömedel som du behöver är individuellt beroende på behov och hur din häst (eller annat djurslag) står uppstallad samt hur den rör sig i boxen på natten och hur många timmar den står inne. Tänk på att alltid ha tillräckligt med strömedel i boxen då för lite strö kan orsaka liggsår om ditt djur skrapar undan ströet och sedan ligger ner direkt på stallgolvet.

Strömedelsguide - så hittar du rätt strö till ditt stall

Här följer en liten guide med beskrivning av de olika sorterna strömedel som finns i vårt sortiment.

Halmpellets - halmpellets är tillverkat på traditionell halm. Vanligtvis är den malen, pelleterad och sedan paketerad. Den finns både som vanlig pellets som man blöter upp lite så att pelletsen sväller och faller isär när man ströar i boxen. Det finns även som krossad eller granulat - perfekt om man har mindre hästar som kanske har svårt att trampa sönder hela pellets.

Kutterspån -
traditionell kutterspån är en restprodukt som kommer efter att sågverk hyvlar torkade trävaror. Kutterspån har en hög torrhalt på ca 85% och den kutterspån som säljs är dammavskiljt och har en hög uppsugningsförmåga.

Stallpellets -
stallpellets är tillverkat på sågspån men är pelleterad och paketerad i mindre säckar. Man blöter pelletsen något när man strör upp boxen så att den sväller och faller isär. Skapar en ljus och fin bädd som blir väldigt lättmockad och med hög uppsugningsförmåga så har detta strömedel snabbt vuxit i popularitet bland djurägare!

Stallströ -
är ett samlingsnamn för strömedel i allmän folkmun hos djurägare men under denna rubrik i vår e-handel så samlas strömedel så som Hampaströ, Boxnytta (ett strö som består av lermineral som gör att fukt och ammoniaklukt minskar) samt mindre förpackningar av lättströ (gjort på hampa) för smådjur.

Torvströ -
är ett mörkbrunt strömedel som produceras ur torvmossar där torven tas upp och bryts så att det ger en siktad torv med jämn kvalitet. Var väldigt populärt förr i tiden och finns fortfarande i många stall. Ger en mjuk och skön ströbädd för djuren.

Strömedel från Granngården

Hitta allt strömedel för stallet och boxen hos Granngården. Vi har olika typer av strömedel som halmpellets, kutterspån, stallpellets, stallströ och torvströ i olika volymer och förpackningar. Många strömedel går att beställa på pall med hemleverans direkt till stallet.

Har du stall eller funderar på att bygga stall, är helt klart strömedel ett tillbehör som behövs. Stallmatta kan även vara en god idé att installera i stallboxarna då det sparar både mängden strömedel som går åt samt skonar djurens känsliga leder från många timmar på hårda stallgolv.

Köp strömedel från Granngården

Köp strömedel för stallet online på granngården.se och få det levererat direkt till stallet.

Kategori & Filter
    • Populära
36 produkter

Visar sida 1 av 2