Gå till huvudinnehållet

Stallpellets

Stallpellets är ett prisvärt alternativ om man har många hästar eller djur på stall och behöver ha ett strömedel som tar lite plats både i förvaring och på gödselstacken. Stallpellets har en hög förmåga att binda fukt och är därmed mindre dammigt än vissa andra strömedel. Stallpellets är alltså ett bra alternativ om man har djur som är känsliga för damm eller helt enkelt för att hålla en bra miljö i stallet för både djur och människor.

Hitta stallpellets för stallet hos Granngården och köp så mycket du behöver. Du kan köpa enstaka säckar direkt i butik eller på helpall med hemleverans. Vi har olika volymer och förpackningar av strömedel som stallpellets.

Hur mycket stallpellets går åt?

När man byter till stallpellets så går det åt drygt 1 säck per kvadratmeter i boxen så då blir det oftast runt 8 säckar för en normalstor box. Självklart kan det eventuellt upplevas som lite dyrare precis när man byter strömedel i boxen men den lilla kostnadsskillnaden vinner man snabbt tillbaka! Både i besparad arbetstid men framförallt hur mycket rent strö som sedan följer med ut när man mockar. Det är här som den stora fördelen kommer med stallpellets - det blir mer lättmockat och därmed mindre svinn.

Tänk på att stallpellets ska blötas när man lägger in det i boxen för att pelletsen ska luckras upp och falla isär. Använd ungefär 3/4 stallpellets och 1/4 vatten så brukar det vara lagom, blöt hellre för lite än för mycket och se när den har luckrats upp om du behöver blöta stallpelletsen mer.

När boxen är fylld med ett mjukt lager av stallpellets så underhålls sedan boxen med ungefär 1 säck stallpellets i veckan för att hålla stallbädden ren och fin.

Köp stallpellets online hos Granngården

Köp stallpellets för stallet online på granngården.se och få det hemlevererat. Välj från olika förpackningar och volymer av stallpellets.
Vi har ett brett sortiment av strömedel som passar bra till stallet där hästar och lantdjur ska trivas. Köp stallpellets online på granngården.se med hemleverans till stallet.

Kategori & Filter
    • Populära
6 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier