Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Myror
Guide

Myror i hemmet - Så vinner du myrornas krig

Dela

Myrorna söker sig gärna in i våra hem under vår- och sommarhalvåret. Om du fått myror i ditt hem är det viktigt att du snabbt lokaliserar vart de tagit sig in. Vi tipsar dig om hur du får ett myrfritt hem!

När en myra väl hittat in i huset blir de snabbt fler då de lämnar små doftspår efter sig. Myror är sötsugna och drar sig ofta till fläckar av saft eller marmelad som fått ligga kvar på köksbord och golv. Ta för vana att rengöra köksbord, golv och väggar med en disktrasa för att bli av med doftspår. För att undvika att myrorna invaderar oönskade ställen är det väldigt effektivt med myrmedel eller myrdosa. Med rätt myrmedel slipper du oväntat besök.

  • Såhär vinner du myrornas krig

    Gå ut med soporna och håll matavfall borta

    Du ska aldrig låta sopor och gamla matrester stå för länge inomhus. Det finns ingenting som lockar till sig så mycket myror som just det. Ta ut soporna regelbundet och låt inte mat- och vattenskålar till ditt husdjur stå framme för länge.

    Håll rent både ute och inne

    Städa bort föda och bli av med myrornas doftspår genom att våttorka golvet regelbundet; torka rent matbord och matrester liggande på golvet direkt. Använd täta förpackningar när du försluter livsmedel och skafferivaror. Skapa också goda förutsättningar för att hindra myrorna från att hitta in i huset från allra första början. Avlägsna fukt och trimma ner buskar som står nära husgrunden. Täta fönster och altandörrar för att minska risken till ovälkomna gäster.