Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Köpa hundtäcke - så väljer du rätt. Läs mer på granngården.se
Köpguide

Köpa hundtäcke – så väljer du rätt

Dela

Dags för ett nytt täcke till hunden? Det första du behöver fundera över är vilket typ av täcke din hund behöver. Är det ett regntäcke, ett täcke som svalkar eller ett vintertäcke du är ute efter? Det andra du behöver fundera över är vilken storlek och passform som lämpar sig för just din hund. Ta del av guiden som vägleder dig i rätt riktning!

Det finns inga dåliga väder – bara dåliga kläder. Talesättet gäller även för våra hundar som stöter på alla tänkbara väder under årets alla säsonger och promenader. Hundtäcken används generellt för att skydda och hålla hunden varm, men det finns också täcken som kyler ner då det under varma sommarmånader är värmen som blir till ett problem. 

TILL ALLA Hundtäcken

Välja hundtäcke

När du står inför att välja hundtäcke är det viktigt att utgå från vilket typ av täcke just din hund behöver. Hundens aktivitetsnivå, päls och känslighet för kyla är alla indikationer på hundens behov att ta hänsyn till när man väljer täcke. Det finns många modeller med olika syften och användningsområden på marknaden, varpå man kan behöva lite vägledning.

Vissa hundar har en pälstyp som inte stöter bort regn och fukt lika bra, och andra har väldigt lite underull eller tunn päls som gör hunden känsligare för kyla. Frusna små hundar behöver din hjälp att hålla värmen då en hund som blir kall kan bli stel, vilket i sin tur ökar risken för skador. Hundar som har en päls som står sig bra mot kyla och regn kan med fördel använda ett hundtäcke av praktiska skäl, då det håller hunden torr samtidigt som snö och kyla inte fastnar i hundens päls.

För frusna hundar eller vid minusgrader på vintern kan det vara bra att välja ett täcke med fyllning, ett vintertäcke till hunden. Ett värmande täcke med skönt foder och lite högre hals som skyddar mot kalla dagar. För frusna hundar är det också bra om du låter bli att schamponera hunden för ofta under vintern, då det tar bort hundens naturliga skydd mot kylan.

För regn och rusk lämpar sig ett regntäcke till hunden. Ett regntäcke skyddar också mot väta, vilket förhindrar hudeksem som kan uppstå vid blött väder. Regntäcket är perfekt för er som är utomhus mycket i skog och mark, och som enkelt vill kunna torka av täcket när ni kommer hem.

  • Rätt passform på hundtäcket - läs mer på granngården.se

    Hundtäcke – Passform

    Tänk också på att köpa ett hundtäcke med rätt passform för din hund. Sitter täcket fel hindrar det hunden från att röra sig fritt. Ett för litet täcke sitter åt och hindrar hunden från sitt naturliga rörelsemönster, medan ett för stort halkar runt och hamnar fel. Ett bra knep för att kunna anpassa hundtäcket för just din hund är välja ett täcke med flera justeringspunkter vid till exempel hals, bröst, mage och rumpa. Då kan du själv spänna åt eller släppa där det behövs. På Granngården hittar du också ett brett utbud av storlekar, så att du kan hitta det bästa täcket för din hund.

  • välj rätt storlek på hundtäcket - granngården.se

    Hundtäcke – Storlek

    För att veta vilken storlek som passar kan du mäta din hund med ett mjukt måttband. Börja med att mäta bröstets omkrets där det är som bredast. För att vara säker på att inte mäta för tajt kan du stoppa in två fingrar mellan hundens kropp och måttbandet. Mått nummer två är ryggens längd, från halsens början till strax bakom svansen, i linje med där baklåret slutar. Tänk på att inte sluta mäta vid svansroten. Då kommer täcket vara för kort. Glöm inte att belöna hunden när ni mätt klart!