Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Tips Video

9 hundhacks att känna till

Dela

Se våra nio hundhacks som gör vardagen roligare och enklare för både dig och din hund. Följ vår 5åriga modell Sky när alla smarta idéer provas ut. Här lär du dig om hur vi håller tassarna mjuka, vad man kan använda för att inte hetsäta sitt torrfoder och vad som behövs i ett bra första hjälpen kit.

 • Ren päls

  Låt oss börja med ett litet hack som gör din hund riktigt fräsch. Alla hundar tycker inte om att tvätta sig, men ibland är ett bad oundvikligt. Så, vad kan man då göra för att underlätta badet? Locka med någonting riktigt gott förstås. Med lite godsaker kommer badet att kännas helt okej. Ta del av fler tips som håller din hund ren, frisk och lycklig!

 • Pussvänlig mun

  Har din hund dålig andedräkt? Nästa hack löser problemet! Testa att blanda ner lite persilja i hundens mat – persilja kan nämligen neutralisera lukten i munnen! För att undvika dålig andedräkt och förebygga tandsten är det förstås också viktigt att borsta hundens tänder regelbundet. Om det är ett svårare fall av dålig andedräkt kan det nämligen bero på plack och tandsten. Testa att smörja tänderna med ett tandrengöringsgel för en puss-vänligare andedräkt.

 • Vacker tass

  Precis som vi människor kan bli torra om händerna, kan hundar bli torra om sina tassar. Nästa hack är att smörja in hundens tassar med vanlig vaselin eller tassalva innan ni går ut på promenad! Kom ihåg att en god tasshälsa är en förutsättning för hundens mående. Spruckna trampdynor och klor brukar även visa sig i hundens hud och päls som är glansig och fin när hundens tassar är välvårdade.

 • Lugn i mage

  Vidare till ett lite smaskigare ämne – hundmaten. Vissa hundar är riktiga matvrak och kan behöva lite hjälp på traven för att inte svälja hela matbitar i en tugga. Ett riktigt trevligt hack är då att servera maten i muffinsformar, som man i sin tur täcker med tennisbollar. Hunden äter då långsammare, men det blir också roligare för hunden att äta! Ett annat tips som förbättrar bordsskicket är en så kallad anti-glupsk skål som är utformad på så sätt att hunden inte får i sig fodret lika snabbt.

 • Pigg i knopp & kropp

  Visste du att hundar också kan äta kosttillskott? Några droppar tillskott i maten ger en piggare hund – och en finare päls!

 • Lugn i sinne

  Hur hör lugn musik ihop med att klippa klor? Det har faktiskt en harmonisk inverkan på hundar. Skapa en skön spellista som du kan använda för att få din hund att slappna av – perfekt under obekväma situationer som just kloklippning.

 • Smärtfri kropp

  De flesta har kanske ett medicinskåp hemma, men har du ett första-hjälpen-kit för vovven? En sax, pincett, koksaltlösning, kompresser och bandage är allt bra att ha hemma om din hund gör sig illa.

 • Stimulerad

  Det sista hacket får din hund att må bra genom aktivering. Skäm bort din hund med personlig träning och göm foder i trädgården eller parken för hunden att spåra. Det går också bra att lämna över den personliga träningen till en aktiveringsleksak då och då.