Gå till huvudinnehållet
Hund - belöna hunden utan godis såhär

Belöna hunden utan godis

Dela

De flesta hundägare som vill belöna hunden använder godis för att förstärka ett beteende. Belöning och godis är ofta kopplat till samma sak, men det finns mycket annat du kan använda för att visa din hund uppskattning. Här kommer tre tips!

  • Belöna hunden med hundmat

    Ta undan en del av hundmaten som du ändå skulle ge. Använd det du tar undan som godis när du tränar eller leker. På så sätt får hunden inte i sig några onödiga kalorier och du kan använda det riktigt smaskiga hundgodiset till absoluta nödfall, när din hund till exempel avbryter något som är absolut förbjudet (som att jaga grannens katt, eller äta upp en sockerkaka som står på bordet).

  • Belöna med en lekstund

    Att få din odelade uppmärksamhet kan vara lika mycket värt i hundens ögon som den godaste kaka. De allra flesta hundar har en favorit bland hundleksakerna som du kan busa med. Det ger er också en bra relation och hjälper hunden att få röra på sig.

  • Gör eget nyttiga hundgodis

    Visst får du uppskattning av din vän om du ”råkar” tappa en kanelbulle på golvet? Tänk bara på att det kan också vara farligt för din hunds hälsa i längden. Belöna hunden genom att göra ditt eget nyttiga godis istället, det finns massor av spännande recept på nätet. Men oavsett hur nyttigt det är gäller som vanligt gäller regeln "använd med måtta".