Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

så tvättar och diskar du miljövänligt hos granngården
Tips

Tvätta och diska miljövänligt

Dela

Du vet väl att det går att tvätta och diska miljövänligt, både för hand och i maskin? Med enkla medel kan ditt klimatavtryck bli minimalt när du städar där hemma. Såhär gör du!

Att tvätta och diska miljövänligt är lätt som en plätt – speciellt på sommaren. Under fina sommardagar kan du med fördel placera dig utomhus med en zinkbalja och njuta av naturen samtidigt som du diskar eller tvättar. Det ger både en härlig känsla och du undviker samtidigt att stå och diska för hand under rinnande vatten. Använder du regnvattnet från regntunnan sparar du givetvis ännu mer vatten! 

 • diska för hand miljövänligt med hållbara produkter från Granngården

  Diska för hand

  På sommartorpet kanske ni inte har en diskmaskin. Det innebär att du diskar för hand, ibland flera gånger om dagen. Tänk då på att välja diskmedel och produkter som är skonsamma mot dina händer och har återfuktande egenskaper.

 • så tvättar du miljövänligt

  Tvätta kläder

  För att tvätta miljövänligt är det viktigt att du doserar med rätt mängd tvättmedel. Att överdosera gör snarare tvätten sämre – då finns nämligen risken att medlet inte sköljs ur kläderna ordentligt och att för mycket tvättmedelsrester hamnar i avloppsvattnet. Dessutom är det snällare mot plånboken! 

 • köp miljövänligt diskmedel på granngården

  Miljömärkt medel av bioplast

  Det finns svensktillverkade produkter av hög kvalitet och liten miljöpåverkan. Dessa kommer också i förpackningar av bioplast. Det innebär att de är producerade av förnyelsebara råvaror och inte innehåller olja. De är både fossilfria och har 0% koldioxidutsläpp. Ett självklart val om du vill värna miljön och diska hållbart!

När du väljer disk- och tvättmedel är det alltid bra att välja ett märke som är miljömärkt och astma och allergigodkänd. Du kan också säkerställa att produkterna inte testats på djur.