Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Vårstäda altan och balkong – 5 tips

Dela

När solen tittar fram gör sig längtan att få flytta ut utemöblerna sig påmind. Med rätt verktyg och lite planering går det lätt att förbereda inför umgänge på uteplatsen.

Även om snön inte har försvunnit i alla delar av vårt avlånga land, är det snart alltid bra att vara förberedd.

 • Börja med att rengöra din uteplats

  Innan du plockar fram utemöbler och dekorerar med textilier och växter, behöver du rengöra ytorna på uteplatsen. Använd ett effektivt rengöringsmedel för att bli av med alger, mögel, fett och annan tillväxt på stenanläggningar och markiser; för att komma åt svåra ytor kan du använda dig utav en terassborste eller tralltvätt med miljömärkning. Avslutningsvis kan du smörja in med träolja för att skydda trallen mot smuts och fukt. 

 • Användbara hjälpmedel

  När du vårstädar kan det vara bra att använda ett par slitstarka skor eller gummistövlar och ett par handskar. Städredskap som allsvampar, plasthinkar och en handskurborste är bra att ha nära till hands såväl för grovrengöring som spindelväv och damm.

 • Måla är ett sätt att vårstäda altan

  När temperaturen utomhus stiger börjar det bli läge att plocka fram målarpenslarna. Skrapa loss gammal färg som eventuellt sitter löst och rengöra ytorna du tänkt måla med fasadtvätt eller en alg- och mögeltvätt. 

 • Gör vårstädningen gemensamt

  Vårstäda tillsammans, det blir roligare - vi lovar. Någon kanske är ansvarig för att rensa takrännorna, en annan för att städa utebord och stolar, en tredje för att rengöra blomkrukorna och fylla på med ny jord och säsongens växter. Är altanen stor kan alla få en varsin skurborste och turas om att tvätta, slipa och olja. Glöm inte att ta paus och slå er ned på en fika då och då. Husdjuret kanske också kan få sig en godbit?