Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Gammaldags klätterros 'Helenae Hybrida' 1-p

Art.nr:1264500

  • Växtsortimentet varierar över säsongen
  • Omnia Gardens utbud kan endast köpas online
  • Växter med lokalt pris kan endast köpas i butik
Stor, vacker klätterros med kraftigt växtsätt som kan bli ca 5-6 m hög. En härdig, frisk och skuggtålig sort med mycket riklig blomning under juli-augusti.

Produktdetaljer

’Helenae Hybrida’ är en stor och vacker klätterros med ett kraftigt, tätt och brett växtsätt som kan bli cirka 5-6 meter högt. Den härdiga, friska och skuggtåliga sorten blommar mycket rikligt under juli till augusti och bildar små vackra orangeröda nypon efter blomningen.

Klätterros’Helenae Hybrida’ upptäcktes av Valdemar Petersen och passar utmärkt för att till exempel klättra i större träd eller täcka över pergolor och staket. Sorten har läderartade, blanka blad och de härligt honungsdoftande små, fyllda, ljusgula blommorna sitter i stora klasar och bleknar med tiden och blir vita.

Placera ’Helenae Hybrida’ i sol eller halvskugga och för bästa utveckling plantera den gärna i näringsrik, mullrik och väldränerad jord.

Dessa plantor levereras barrotade, de kan därför se kala och tråkiga ut – de förvaras i kylrum till leverans och ska se ut så.

Latinskt namn: Rosa ’Helenae Hybrida’

Typ: Gammaldags

Familj/grupp: Helenae

Vuxen höjd: 500-600 cm

Utförande: Frilandsodlad/barrot

Doft: Stark

Färg blomning: Ljusgul

Blomningstid: Juli-augusti

Trivs bäst i: Sol-halvskugga

Jordmån: Mullrik, näringsrik och väldränerad

Kvalitet: A-kval, 2-3 grenar

Zon: 1-4

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!