Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Ohyra Höns

Bekämpa ohyra – håll dina höns friska! Hos Granngården hittar du produkter som bekämpar ohyra bland höns och kycklingar. Säg hejdå till hönslöss och kvalster! Ohyra hos höns och fjäderfä utgör en potentiell risk för deras hälsa och välbefinnande. Dessa parasiter kan orsaka klåda, irritation och till och med minska äggproduktionen hos hönsen. För att förebygga och bekämpa ohyra är det viktigt att ha god hygien och regelbunden rengöring av hönsens bostäder.

Bekämpa ohyra hos höns effektivt

Kvalster och löss hos höns kan orsaka klåda, irritation och till och med minska äggproduktionen. I allvarliga fall kan det till och med leda till att hönan blir anemisk (brist på röda blodkroppar eller hemoglobin i blodet). Och även om du regelbundet kontrollerar dina egna höns och tamfåglar kan löss spridas från vilda fåglar.

Vi förstår vikten av att hålla ohyran under kontroll, och vårt sortiment är utformat för både bekämpning och förebyggande åtgärder 👇👇

Löss – höns & fjäderfä

Hönslöss är små insekter som suger blod från hönsen. De trivs på varierande ytor i hönsens närmiljö och kan förekomma vid olika tidpunkter på dygnet. För att bekämpa hönslöss kan kiselströ användas. Detta strös över redet och andra ytor där hönsen vistas för att skapa en ogynnsam miljö för parasiterna.

Kvalster – höns & fjäderfä

Kvalster hos höns är en annan typ av ohyra. Dessa små kvalster suger även de blod från hönsen och kan orsaka liknande problem som hönslöss. För att bekämpa hönskvalster kan kiselströ användas. Detta strös över ytorna i hönsens bostad för att absorbera fukt och skapa en ogynnsam miljö för kvalstren. En färdig brukslösning mot blodkvalster – med sanerande verkan på virus, bakterier och dålig lukt – kan också användas.

Fluglarver i hönshus

För effektiv bekämpning av fluglarver i fjäderfähus är vattenlösligt granulat Neporex ett användbart alternativ. Det strös ut eller löses i vatten och vattnas alternativt sprutas ut med hjälp av en ryggspruta. Denna larvicid är mycket låggiftig för människor och våra djur, vilket gör det till en säker lösning för att bekämpa larverna. Dessutom kan medlet användas för att bli av med stickflugor.

Vanliga flugor kan också verka störande för våra höns, att använda sig av olika flugfångare eller flugdödare minskar på irriterande flugor i hönshuset.

Vanliga frågor:

Hur gör jag för att hitta oönskad ohyra?

Leta efter kvalster i hela hönshuset, titta igenom fjäderdräkten på hönsen regelbundet,

Hur gör jag för att bli av med ohyran?

Ohyra hos höns kan vara i form av hönskvalster som är vanligt. Välj bland produkter mot hönskvalster eller förebyggande kiselströ att använda i hönshus, hönsgård och i värpreden.

Köp medel mot ohyra hos Granngården

Hitta medel mot ohyra hos höns och kycklingar hos Granngården. Handla online på granngården.se eller i någon av våra 100+ butiker – välkommen!

Kategori & Filter
    • Populära
5 produkter

Visar sida 1 av 1