Gå till huvudinnehållet
OBS! Alla växter från Omnia Garden skickas med hemleverans eller utlämningsställe, när det går, för kortast transporttid. De kan inte hämtas upp i våra butiker.

Bokhäck 50-80 cm 10-pack

Art.nr:1168067

Vanlig bok är en perfekt häckväxt med låga krav. Häcken har ett friskt grönt bladverk som torkar in på grenen på hösten. Säljs i 10- och 100-packKöp till en praktisk droppslang för enkel bevattning! 

Produktdetaljer

Plantan trivs bäst på lerjordar med god fuktighet, men klarar även utveckling på andra jordar. Unga plantor klarar skugga men har ett ökande behov av ljus ju äldre och större de blir. Klipps 1-2 gånger per år för att behålla sin täthet. Bokhäck har ingen märkbar blomning, men får bokollon på hösten.

Dessa plantor levereras barrotade, de kan därför se kala och tråkiga ut – de förvaras i kylrum till leverans och ska se ut så.

Uppskattad höjd vid leverans: 50-80 cm

Utförande: Frilandsodlad/barrot 

Botaniskt namn: Fagus sylvatica

Typ: Häck

Åtgång: 3-4 st/m

Lövverk: Grön 

Trivs bäst i: Sol/skugga

Jordmån: Fukthållande

Zon: 1-4

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!