Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Måbär 'Schmidt' Goliath 50-70 cm 5-p

Art.nr:1266671

  • Växtsortimentet varierar över säsongen
  • Omnia Gardens utbud kan endast köpas online
  • Växter med lokalt pris kan endast köpas i butik
En måbärshäck är en av de mest lättskötta häckarna som grönskar först av alla och samtidigt är härdig.

Produktdetaljer

Måbär blommar med gula blommor i maj och kan sätta giftfria smaklösa bär, klipper du plantan regelbundet blir det endast ett fåtal blommor och bär. Växtens blad har en fräsch ljus grönska som mörknar under sommaren och kan få en fin höstfärg.

Goliathplantor är "större" och något år äldre plantor med ett bättre rotsystem, mer förgreningar och bättre täthet. Detta gör att du inom ett par år har, med rätt skötsel, en färdig häck.

Sorten har inga krav på jordmån och klarar såväl sol som skugga. En måbärshäck tål hård beskärning, klipp 2 gånger per år.

Dessa plantor levereras barrotade, de kan därför se kala och tråkiga ut – de förvaras i kylrum till leverans och ska se ut så.

Latinskt namn: Ribes Alpinum Schmidt

Uppskattad leveranshöjd: 50-70 cm, 5-6 grenar

Utförande: Frilandsodlad/barrot

Typ: Häck

Åtgång: 2-3 st/m

Lövverk färg: Friskt grönt

Blomning färg: Gul

Blomningstid: Maj-juni

Trivs bäst: Sol/skugga

Jordmån: Utan krav

Zon: 1-6

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.   

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!