Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Under hösten levereras barrotade växter direkt från fälten där de odlats upp. Leveranstiden är därmed mer väderberoende och kan ibland vara någon/några dagar längre än normalt.

Måbär 'Schmidt' 40-60 cm 10-p

Art.nr:1168091

  • Växtsortimentet varierar över säsongen
  • Omnia Gardens utbud kan endast köpas online
  • Växter med lokalt pris kan endast köpas i butik
Måbär är en av de mest lättskötta häckarna som grönskar först av alla och samtidigt är härdig. Bladen har en fräsch ljus grönska som mörknar under sommaren och kan få en fin höstfärg.Plantorna säljs i 10- och 100-pack 

Produktdetaljer

Måbär 'Schmidt'  blommar med gula blommor i maj och kan sätta giftfria smaklösa bär. Måbär har inga krav på jordmån och klarar såväl sol som skugga. Klipp 2 gånger per år, sorten klarar hård beskärning. Klipps plantan regelbundet blir det ett fåtal blommor och bär. 

Dessa plantor levereras barrotade, de kan därför se kala och tråkiga ut – de förvaras i kylrum till leverans och ska se ut så.

Uppskattad leveranshöjd: 40-60 cm, 2-4 grenar

Utförande: Frilandsodlad/barrot 

Botaniskt namn: Ribes alpinum

Typ: Häck

Åtgång: 3-4 st/m

Lövverk: Grön 

Blomfärg: Gul

Blomningstid: Maj-juni

Trivs bäst i: Sol/skugga

Jordmån: Utan krav

Zon: 1-6

OBS! Alla växter från Omnia Garden skickas med hemleverans eller till utlämningsställe, när det går, för kortast transporttid. De kan inte hämtas upp i våra butiker.

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!