Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Tips

Så får du fina tulpaner längre

Dela

Äntligen är de här – vackra och krispiga snittblommor! Tulpanerna är inte bara efterlängtade utan även väldigt lätta att lyckas med. Här får du tips på hur du får fina tulpaner.

Snitta tulpanstjälken

Innan du sätter dina tulpaner i vatten bör du skära av stjälkarna ungefär en cm, då tar de lättare upp vatten. Använd en vass kniv för att inte klämma ihop stjälkens rör. Tulpaner behöver mycket kärlek så ge dem en ny snittyta varannan dag för att hålla dem ståtliga. Snitta hela tiden cirka en cm.

Och innan du ta bort blomsterpappret som buketten kommer i, tänk på att låta dina fina tulpaner stå ett par timmar först och suga i sig ordentligt med vatten. Stjälkarna behöver få stöd av vattnet innan du släpper ut dem för att de ska bli raka och fina. Sen är det fritt fram att sätta dem i en vacker vas!

Placera tulpanerna svalt

Undvik fönster över varma element och med direkt solljus. En bukett håller sig i ungefär en vecka. Men de håller sig längre om du placerar dem på en sval och dragit plats. Ställ ut blommorna i uterummet eller trapphuset under natten. Det mår dem bra av och kan hålla ännu längre.

Tulpan.jpg

Byt vatten ofta

Se till att ge dina fina tulpaner nytt vatten varje dag. Vasen som du har dina blommor i ska alltid vara välfylld med svalt och friskt vatten. Tulpanerna trivs när det är svalt, samtidigt som du undviker att de blir dåliga på grund av bakterier i vattnet.

Tips! Tillför gärna växtnäring. Och för att vattnet ska hållas kallt längre kan du lägga några isbitar i tulpanvasen. 

Undvik frukt!

Tänk på att inte ställa dina tulpaner bredvid eller nära ett fruktfat. Frukt avger nämligen ämnet etylengas som gör att tulpaner åldras. Dumt, när det annars är så lätt att lyckas!

tulpaner-Granngarden.jpg