Gå till huvudinnehållet
Fixa i trädgården för vintern, läs mer på granngården.se
Tips

Fixa trädgården för vintern – 8 tips

Dela

Senhösten är början på nästa års växtsäsong. Här hittar du trädgårdstips om hur du kan fixa trädgården för vintern så att den är redo för en riktigt prunkande nästa säsong!

 • Kratta löv - trädgårdstips för vintern

  Kratta löv

  Räfsa löv från gräsmattan – men släng dem inte. Lägg dem som ett snöskydd runt buskar och i rabatter. Multnade löv blir bra näring till jorden!

 • Sätt vitlöken på hösten

  Sätt vitlök

  Vitlöken ska hinna rota sig innan tjälen går i jorden, vilket tar ungefär två till fyra veckor. Sätt en vitlöksklyfta (av utsädessort) i taget med spetsen uppåt, fem till tio centimeter ned i jorden. Lämna 15 centimeters mellanrum mellan varje klyfta.

 • Jord och gödsel för rosor

  Plantera barrotade rosor

  Skydda de rosor du redan har med jord eller kogödsel på säck.

 • Plantera blomsterlökar inför vintern

  Plantera blomlökar

  Blomsterlök kan planteras hela hösten. Tulpaner är särskilt tåliga. Välj gärna ekologisk blomsterlök som inte är besprutad.

 • förhindra frostsprängning i krukor inför vintern

  Förhindra frostsprängningar

  Diska tomma krukor och ställ dem sedan uppochned så att de inte frostsprängs i vinterkylan.

 • Lämna gräsklipparen på service på Granngården

  Lämna in gräsklipparen på service

  Lämna in din gräsklippare på service – till våren är det kö! Du kan även få vinterförvaring tillsammans med en basservice och installation av din robotgräsklippare med Robotpaket Premium. Vid installation kommer Granngårdens kunniga personal hem till dig och installerar din maskin åt dig.

 • planera din trädgård i vinter

  Planera trädgården

  Vill du göra om i trädgården till nästa säsong? Passa på att drömma och planera för hur du vill ha det under vintern! Låna en bok om trädgårdsdesign och rita själv – eller anlita en trädgårdsarkitekt som kan ge tips och råd.

 • plantera häckväxter och träd på hösten

  Plantera buskar och träd

  Plantera barrotade träd och buskar, till exempel häckplantor. De kan du plantera så länge det går att gräva i jorden. Växterna på så vis får ett försprång i vår, jämfört med om du väntar till dess med att plantera.

Läs även