Gå till huvudinnehållet

Isolator Vildsvin Metall, 25-pack

Isolator till T-stolpe för vildsvinstängsel. Isolatorerna kläms fast på stolpen och kan enkelt justeras i höjd. Säljs i 25-pack.

Egenskaper

Vildsvinstängsel 
Vildsvinen ökar kraftigt och finns i snart hela södra Sverige. Oönskade besök blir allt vanligare och skadorna efter dessa besök är både kostsamma och ibland helt omöjliga att återställa. Ett sätt att undvika skador är att stänga av möjligheten för vildsvinen att ta sig in på ett område och då är ett väl anpassat elstängsel det bästa alternativet. Då vildsvin är obenägna att hoppa behöver man inte sätta speciellt höga stängsel, det viktigaste är att man låter den understa tråden sitta lågt. Eftersom svinen har en benägenhet att böka upp jord på den nedersta tråden kan man behöva ett rätt starkt aggregat, minst 5 Joule. Då den nedersta tråden rekommenderas sitta lågt kan man få problem med undervegetationen som tar kraft ur stängslet. Även detta gör det lämpligt att använda sig av ett starkt aggregat. Ett annat sätt att förhindra vildsvinen att böka upp jord på trådarna är att placera stolpen i en vinkel mot djuren. 

Rekommendation till vildsvinsstängsel 
Vi rekommenderar att man använder sig av hightensile järntrådar med en diameter på 2,0 mm. Tre nivåer är lämpligt, på ett avstånd av 20 cm, 45 cm och 63 cm. Hightensiletråden har fördelen att den leder strömmen på bästa sätt vilket samtidigt håller undervegetationen borta. Den klarar dessutom att spännas hårt under längre sträckor. Välj stabila stolpar ut vårt sortiment. Vi rekommenderar att man stadgar upp hörnen med lite kraftigare stolpar, t.ex. 150 cm åttkantig trästolpe med en diameter på 50 mm, för att hålla stängslet stabilt. 

Metoderna för att mota bort vildsvin är många och även valet av produkter 
Vi har en lösning med kraftiga metallstolpar (1200265) som ska ner ca 50 cm i marken. På dessa monteras höj- och sänkbara isolatorer (1250268). Längst upp på stolpen monteras en toppisolator (1250267) och i denna ett blått markeringsband (1207509). Använd tre trippelgalvade Hightensiletrådar med en diameter på 2,0 mm (1019266). Avslut och hörn förstärks med hörnbeslagssats (1200266) för bättre stadga och motstånd. Var noga med varningsskyltar och tillsyn av stängslet.