Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Värmepellets & Pellets

Pellets och Värmepellets finns redo för dig. Granngårdens utbud av högkvalitativa pellets och värmepellets ger dig effektiv uppvärmning av ditt hem eller din arbetsplats. Ett energirikt bränsle för pelletspannor och pelletskaminer, eller pelletskorgen till din braskamin.

Köp pellets & värmepellets online - för uppvärmning av hemmet hos granngården.se

Värmepellets från Granngården – effektiv uppvärmning

Granngårdens pellets & värmepellets har hög verkningsgrad och låg askhalt. Värmepellets är tillverkade av komprimerat träspån och sågspån. I motsats till värmeloggs/träbriketter, som är pressade spån i form av tegelstenar, är värmepellets cylinderformade med en diameter på pellets 6mm eller pellets 8mm, lite beroende på tillverkare och deras kapacitet att leverera över landet.

👉 5 fördelar med pellets & värmepellets

► Automatiserad eldning: Pelletskaminer och pelletpannor är ofta självmatande och reglerar bränsleleveransen automatiskt. Smidigt och bekvämt.

► Stabil värme: Värmepellets ger en hög effektivitet och upprätthåller en stabil och jämn värme i ditt hem.

► Låg mängd av sot och aska: Precis som med värmeloggar producerar värmepellets minimal aska och sot, vilket gör rengöringen enkel och problemfri.

► Lång brinntid: Pellets brinner i flera timmar, vilket innebär att du kan njuta av värmen under en längre tid utan att behöva fylla på bränsle.

► Miljösnäll uppvärmning: Värmepellets tillverkas oftast av överblivet trä från skogsindustrin, och har mindre utsläpp jämfört med ved och flis.

Guide: Så eldar du pellets i braskamin!

Lär dig hur du enkelt eldar med pellets i din braskamin. Vi berättar för dig hur – steg för steg:

 1. Fyll pelletskorgen nästan upp till kanten.
 2. Använd en tändkloss, tändpåse eller hoprullade tidningspappersark.
 3. Ställ korgen stadigt i braskaminen.
 4. Tänd elden försiktigt och låt den få fart. Inom några minuter kommer du att ha en vacker låga.
 5. En pelletskorg med en höjd och diameter på cirka 13 centimeter brinner i ungefär 1,5 timme.

Var uppmärksam!

🔥 Rör om pelletsen regelbundet i korgen för att säkerställa en komplett förbränning.

🔥 Vänta tills elden har slocknat helt innan du tillsätter mer pellets (ny pellets ovanpå glöden kan leda till snabb förbränning).

🔥 Se till att pelletskorgen har fria ventilationsspringor i botten och på sidorna.

🔥 Var alltid försiktig och följ de specifika eldningsanvisningarna för din kamin och fastighet noggrant.

Granngårdens kvalitativa värmepellets

Hög verkningsgrad och låg askhalt för jämn värme i ditt hem – check! Känn dig trygg i ditt köp av pellets hos Granngården.

Hållbar tillverkning: Pellets tillverkas av träindustrins restprodukter, främst sågspån och kutterspån, i populära storlekar som 6 mm och 8 mm.

Olika uppvärmningssystem: Våra pellets eldas enkelt i pelletspannor, pelletskaminer och pelletsbrännare. Eller i en pelletskorg till din braskamin.

Kvalitet och säkerhet: Våra pellets uppfyller SS 187120 Grupp I-standard och genomgår noggranna laboratorieanalyser.

Hemleverans av värmepellets

Vill du handla snabbt och enkelt online så erbjuder vi 16-kilossäckar av värmepellets på pall. Dessa kan du även köpa styckvis i våra butiker. Kontakta kundservice för att köpa bulk och storsäckar.

Värmepellets kan ibland bli en bristvara under lågkonjunkturperioder när träindustrin minskar sin produktion och sågspån blir mer sällsynt.

Vi strävar alltid efter att tillhandahålla så noggrann information som möjligt för varje produkt och dess tillgänglighet i ditt område. Frågor? Kontakta Granngårdens kundservice.

Pellets i småsäck

Levereras i lätthanterliga småsäck på pall med 16 kilo-säckar, inplastade på pall. Pall med hel plasthuv kan förvaras utomhus men bör skyddas med en presenning mot yttre påverkan; nederbörd, UV-ljus etc. Bruten pall ska alltid förvaras inomhus. Leveransen sker med lastbil och säckarna lastas av med truck.

 • Levereras i 16 kg säckar inplastade på pall
 • En pall består av 52 säckar
 • Totalvikt: ca 832 kg
 • Storlek: 0,8 x 1,20 x 1,8 meter
 • Minsta beställning är 2 pallar

Pellets i storsäck

Värmepellets i storsäck är förpackade i säckar av väv. Säckarna levereras med lastbil utrustad med truck. Storsäcken kräver någon form av lyftanordning för att kunna flyttas. Storsäcken förvaras på torrt underlag, exempelvis på pall.

 • Vikt för storsäck: 600-650 kg
 • Minsta beställning: 5 säckar
 • Leverans inom 7 vardagar efter beställning
 • Ett SMS skickas alltid för leveransinformation

Värmepellets i lösvikt (bulk)

Värmepellets i lösvikt levereras i bulkbil, likt oljedistribution. Ett förråd med inblåsningsrör krävs för att ta emot pelletsen. Slangen på bulkbilen är upp till 15 meter, flexibel och kan förlängas vid behov. Slangen bör vara så kort som möjligt för att bevara pelletsens kvalitet. Bulkbilen ställs så nära din avlastningsplats som möjligt, kopplar på slang och blåser in pelletsen i förrådet med tryckluft. Mängden avläses via bulkbilens våg, och du får sedan en leveranssedel. Du behöver inte vara hemma, men förrådet ska vara redo för inblåsning.

 • Leverans med inblåsning via tryckluft
 • Mängden avläses med bilens inbyggda våg
 • Minsta beställning: 2 ton

Vanliga frågor:

Hur använder man värmepellets?

Användningen av värmepellets är enkel. Du fyller helt enkelt på pelletskaminen eller pelletpannan med pellets och startar den enligt tillverkarens instruktioner. Sedan sköter systemet självt och ger dig den önskade värmen.

Hur länge brinner värmepellets?

Brinntiden för värmepellets kan variera beroende på pelletskaminens eller pelletpannans effektivitet. Generellt brinner de i flera timmar, vilket ger dig en pålitlig och långvarig värmekälla.

Är pellets bra uppvärmning?

Pellets tillverkas genom att komprimera trärester och produceras ofta lokalt i Sverige, vilket är fördelaktigt ur ett miljöperspektiv. Precis som ved är pellets ett förnybart bränsle med minimal påverkan på växthuseffekten. Dessutom kräver pelletseldning mindre arbete än vedeldning och ger en effektivare uppvärmning av din bostad.

Kategori & Filter
  • Populära
11 produkter

Visar sida 1 av 1