Gå till huvudinnehållet

Pellets & Värmepellets

Våra pellets & värmepellets har hög verkningsgrad och låg askhalt, ett val vi gjort för att du som kund hos oss ska få fin och jämn värme i din bostad.

Pellets är tillverkat av biprodukter från träindustrin, främst sågspån och kutterspån. Du hittar populära storlekar på pellets om 6mm och 8mm hos oss.

Värmepellets är energirika och lätta att lagra. De eldas i pelletspanna, pelletskamin eller pelletsbrännare. Tillverkningen ger en produkt i SS 187120 Grupp I som genomgår regelbundna laboratorieanalyser. Att elda pellets är ett enkelt sätt att få varmt hemma och samtidigt bli kvitt sitt olje- eller elberoende. Det gör underverk både i plånboken och för miljön.

Hemleverans av pellets

Köp värmepellets online hos oss med hemleverans direkt hem till dig - enkelt och smidigt! Beroende på vart i landet du bor, skiljer sig pelletsen, förpackningsstorlekarna och tillgången på vissa produkter. Kontakta kundtjänst på 0771-222 444 så hjälper vi dig välja rätt produkt.

SCA levererar värmepellets i bulk till Norrland. Observera dock att distributionen skiljer sig mellan värmepellets på 6 mm och 8 mm. Kontakta vår kundtjänst för beställning och mer information.

Pellets på småsäck

Hemleverans av värmepellets levereras i lätthanterliga säckar på 16 kg som är inplastade på pall. Du kan få pellets i lätthanterliga 16 kg säckar som är inplastade på pall. Pallarna levereras med lastbil och lastas av med truck. Pall med hel plasthuv kan förvaras utomhus men bör skyddas med en presenning mot yttre påverkan som t ex fåglar, nederbörd, UV- ljus etc. Bruten pall skall alltid förvaras inomhus. En pall innehåller 52 säckar. Vikt pall: ca 832 kg. Stl (bxlxh): 0,8x1,20x1,8 m. Minsta beställning: 2 pallar.

Pellets på storsäck

Värmepellets i storsäck är förpackade i säckar av väv. Säckarna levereras med lastbil utrustad med truck. Storsäcken kräver någon form av lyftanordning för att kunna flyttas. Storsäcken förvaras på torrt underlag, t ex på en pall. Storlek: 600-650 kg. Minsta beställning: 5 säckar. Leverans sker inom 7 vardagar efter beställningsdag. För att du ska veta när leverans av pellets kommer att ske, skickas alltid ett SMS till din mobil.

Värmepellets på lösvikt (bulk)

Värmepellets i lösvikt levereras i bulkbil - vilket liknar oljedistribution. För att ta emot pellets i lösvikt behövs ett förråd med ett inblåsningsrör. Slangen på bulkbilen är upp till 15 meter, men kan förlängas. Vi rekommenderar dock att ha så kort längd som möjligt på slangen för att bibehålla god kvalitet på pelletsen. Bulkbilen kör så nära intill som det går, kopplar på slang från bilen och blåser in pelletsen i förrådet med tryckluft. Hur mycket som lossats läses av via bilens egen våg och kunden får en leveranssedel. Du behöver inte vara hemma när pelletsen kommer, men förrådet ska vara förberett för inblåsning. Minsta beställning: 2 ton.

Handla pellets och värmepellets i småsäck, storsäck eller som lösvikt i bulk och köp pellets online på granngården.se med smidig hemleverans, eller kontakta vår kundtjänst på 0771-222 444 för beställning!

14 produkter

Visar sida 1 av 1