Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Krafft Lucerne Chopped, 15 kg

Krafft Lucerne Chopped är ett varmluftstorkat grovfoder baserat på hackad lusern. Används i kombination med hö, ensilage och bete – och kan tillsammans med foderhalm även ges som enda grovfoder.

Egenskaper

Egenskaper för Hästfoder Krafft Lucerne Chopped
Lucerne Chopped är rikt på fiber och högvärdigt protein, och har en balanserad sammansättning av andra viktiga näringsämnen. Hög fiberhalt gynnar en sund grovtarmsfunktion. Utfodra alltid med grovfoder före kraftfoder, och dela gärna upp kraftfodret på flera utfodringstillfällen per dag.

  • Rikt på fibrer och högvärdigt protein
  • Plastsäck 20 kg
  • Tänk på att tillsätta mineraler och vitaminer ifall lusern ges som enda komplement utöver grovfoder
  • Hackat strå

Utfodringsanvisningar
Rekommenderad giva bör baseras på näringsvärdet i det grovfoder som ges utöver lusern. Ett riktvärde är ca 0,5–4 kg per häst och dag. Se till att hästen får totalt 1-1,5 kg torrsubstans grovfoder per 100 kg häst.

1 liter Krafft Luserne Chopped = ca 0,25 kg.

Lusern
Lusern är en baljväxt som kännetecknas av högt proteininnehåll, bra proteinkvalitet och högt innehåll av växttråd. Det är en torktålig växt som ger upp till tre skördar. Kan också kallas Alfa Alfa. Ingår som råvara i fabrikstillverkade foder och kan även köpas som råvara i form av Luserne Chopped straw, LusernePellets och Luserne Pure Pellets. I Luserne Chopped straw och Luserne Pellets ingår melass, medan Luserne Pure Pellets är helt fri från tillsatt melass.

Betmelass
Betmelass är en energirik biprodukt från sockerindustrin. Har mycket god smaklighet och fungerar naturligt för att hålla ihop pelletsen.

Analys
Torrsubstans: 88 % 
Energi ME: 8,5 MJ 
Råprotein: 15 % 
Smältbart råprotein: 12,4 g/MJ
Lysin: 4 g
Växttråd: 27 % 
Råolja och råfett: 3 %
Socker: 11 %
Kalcium: 1,3 % 
Fosfor: 0,3 %
Magnesium: 0,2 % 

Krafft

Krafft är Sveriges största leverantör av hästfoder och bygger sin verksamhet på en nära kontakt med hästägare över hela Sverige. Som ett företag inom Lantmännenkoncernen har Krafft lång och gedigen kunskap om råvaror, tillverkningsprocesser och utveckling av hästfoder.