Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Krafft Foal, 20 kg

Kompletteringsfoder speciellt utvecklat för föl och unghästar innehållande extra mycket kvalitetsprotein, vitaminer och mineraler. Mer

Art.nr : 1235714

 • Jordnära sortiment
 • Fri retur i butik
 • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

 • Högt proteininnehåll
 • Lättsmält med hög andel essentiella aminosyror
 • Extra hög andel mineraler och vitaminer
 • Passar både diande föl och icke diande
 • Återvinningsbar papperssäck
 • Tänk på mineraltillförseln vid låg giva
 • Klimatmärkt
 • Pellets, 5 mm

Utfodra alltid med grovfoder före kraftfoder, och dela gärna upp kraftfodret på flera utfodringstillfällen per dag.

HAVRE 
Havre är det bästa spannmålslaget till hästar därför att det har en hög smaklighet, en bra energiblandning från både fett, stärkelse och växttråd, bra proteinkvalitet och en kärna som hästen lätt kan tugga sönder. Det finns havresorter med olika skalfärg, vit (egentligen vitgul), gul och svart. Detta har inget samband med näringsinnehållet, utan det har helt med sorten att göra. I Sverige odlas det mest vithavre. Havresorter kan ha stor variation i fettinnehåll, det finns s.k. högfettshavre som har mer är dubbelt så mycket fett som vanlig havre.

VETEKLI 
Vetekli innehåller mestadels skal och fragment av vete som blir kvar efter att den stärkelserika kärnan tagits bort, den består alltså av mindre stärkelse och mer fiber än helt vete. Vetekli har goda dietiska egenskaper och är rikt på B- vitaminer. Vetekli dammar lätt och har en låg volymvikt, tänk på att väga torrvikt, bör utfodras blött. Har ett högt fosforinnehåll som dock är svårsmält.

HAVREKLI 
Havrekli kan också kallas kli av skalad havre. Kännetecknas av goda dietiska egenskaper och högt innehåll av växtfiber och s.k. betaglukaner.

LUSERN 
Lusern är en baljväxt som kännetecknas av högt proteininnehåll, bra proteinkvalitet och högt innehåll av växttråd. Det är en torktålig växt som ger upp till tre skördar. Kan också kallas Alfa Alfa. Ingår som råvara i fabrikstillverkade foder och kan även köpas som råvara i form av LUCERNE Chopped straw, LUCERNE Pellets och LUCERNE Pure Pellets. I LUCERNE Chopped straw och LUCERNE Pellets ingår melass, medan LUCERNE Pure Pellets är helt fri från tillsatt melass.

PRESSAD BETMASSA 
Pressad betmassa är en fiberrik produkt från sockerindustrin med lågt sockerinnehåll, utan tillsatt melass. Den har ett högt innehåll av lätt nedbrytbara fibrer, framförallt pektin, och innehåller ingen stärkelse, på så sätt bidrar den till ett högt energiinnehåll samtidigt som den gynnar en välbalanserad grovtarmsflora. Innehåller relativt mycket av den essentiella aminosyran lysin.

VETE 
Vete har ett högt energiinnehåll, ett högt proteininnehåll men inte så bra proteinkvalité till unga hästar. Det klibbar lite, en egenskap som vi utnyttjar för att hålla ihop pellets (tillsammans med melass).

BETMELASS 
Betmelass är en energirik biprodukt från sockerindustrin. Har mycket god smaklighet och fungerar naturligt för att hålla ihop pelletsen.

GRÖNMJÖL 
Nermalt gräs som innehåller, liksom lusern, mycket protein av god kvalitet och mycket växttråd. Används tillsammans med lusern och har mycket god smaklighet. Gräset skördas 3-4 gånger per säsong beroende på väderbetingelser för att nå optimal kvalitet.

POTATISPROTEIN 
Potatisprotein är som namnet anger ett protein från potatis. Det innehåller högkvalitativt protein där innehållet av de essentiella (livsnödvändiga) aminosyrorna metionin och lysin är högt. Potatisprotein har även en hög smältbarhet jämfört med andra proteinfodermedel, vilket innebär att hästen kan tillgodogöra sig stora delar av det potatisprotein den äter. Potatisprotein ingår som en viktig del i våra produkter.

NATRIUMKLORID 
Natriumklorid, dvs. koksalt används för att tillföra salt till fodret.

VEGETABILISK RAPSOLJA OCH FETT 
Innehåller rapsolja som är ett energirikt fodermedel från raps, som tillför energi i koncentrerad form utan att innehålla stärkelse.

Analys
Torrsubstans: 89% 
Smältbar energi (DE): 11,6 MJ 
Omsättbar energi (ME): 10 MJ 
Råprotein: 16% 
Smältbart råprotein: 135 g 
Smältbart råprotein/energi (ME): 13,5 g/MJ 
Lysin: 9 g 
Växttråd: 15% 
Råolja och råfett: 4,5% 
Stärkelse: 16% 
Socker: 5% 
Råaska: 10% 
Kalcium: 1,5% 
Fosfor: 0,7%
Magnesium: 0,4% 
Natrium: 0,4% 
Kalium: 1%

Tillsatser
Vitamin A: 14 000 IE 
Vitamin D3: 1 400 IE 
Vitamin E: 560 mg 
Vitamin C: 70 mg 
Vitamin K3: 0,14 mg 
Vitamin B1: 14 mg 
Vitamin B2: 14 mg 
Vitamin B6: 2,8 mg 
Vitamin B12: 0,14 mg 
Pantotensyra: 7 mg 
Niacin: 14 mg 
Folinsyra: 2,8 mg 
Biotin: 0,14 mg 
Järn (sulfat): 89 mg 
Jod (kalciumjodat): 0,17 mg 
Kobolt: 0,42 mg 
Koppar (kelat med aminosyror): 28 mg 
Koppar (sulfat): 22 mg 
Mangan: 70 mg 
Zink: 140 mg 
Selen (selenjäst): 0,28 mg 
Selen (natrium selenit): 0,28 mg

Beräknat klimatvärde (CO2 ekv.): 330 g