Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Granngården Protein Koncentrat, 20 kg

Kraftfoder som i första hand ges till växande hästar, dräktiga eller digivande ston, men även till normalpresterande hästar som utfodras med en stor andel grovfoder med låg eller medelhög proteinhalt. Vill du köpa hästfoder på pall? En pall innehåller 24 säckar. Mer

Art.nr : 1230622

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för hästfoder Granngården Protein Koncentrat
Protein Koncentrat passar många hästar. Fodret passar i första hand till växande hästar, dräktiga eller digivande fölston, men även till vuxna normalpresterande hästar som utfodras med stor andel grovfoder med låg eller medelhög proteinhalt. Utöver detta ges havre beroende på arbetsintensitet och hull.

Protein Koncentrat har en hög halt av kvalitetsprotein och innehåller en välbalanserad mineral- och vitaminblandning där innehållet av vitamin D har höjts för att passa till dagens svenska grovfoder och växande unghästars behov. Selen är av delvis naturligt ursprung vilket ökar upptagningsförmågan.

De viktigaste proteinkällor är potatisprotein, linfrökaka och rapskaka. Potatisprotein är en mycket högkvalitativ proteinkälla med stor andel viktiga aminosyror. Linfrökaka och rapskaka har även hög fetthalt med en för hästar bra fettsyresammansättning. Fodret är pelleterat vilket gör att man alltid kan vara säker på att hästarna får i sig alla viktiga näringsämnen i rätt proportioner, vilket är en förutsättning för att din hästs mag- och tarmkanal ska fungera optimalt.

Protein Koncentrat innehåller råvaror som huvudsakligen odlas på svenska åkrar och transporteras kortast möjliga väg för bästa hållbarhet och för att minimera påverkan på miljön. Detta är ett helt sojafritt hästfoder.

Sammansättning
Vetekli, potatisprotein, vetefodermjöl, mineraloch vitaminpremix, linfrökaka, havre, lusern, torkad betmassa, rapskaka, havrekli, melass.

Bruksanvisning
Protein Koncentrat rekommenderas som kompletteringsfoder tillsammans med grovfoder av normalkvalitet, till föl, unghästar och fölston. Dessutom ges havre beroende på arbetsintensitet och hull. Passar bra som enda kraftfoder till vuxna hästar vid utfodring av stora grovfodermängder med lågt eller medelhögt proteininnehåll.

Näringsinnehåll/Kg 
Energi: 10 MJ 
Råprotein: 25,5 % 
Smb råprotein: 220 g 
Lysin: 21 g 
Råolja och råfett: 4 % 
Råaska: 14 % 
Växttråd: 10 % 
Vatten: 12 % 
Stärkelse: 12 % 
Socker: 3 %

Salt & mineraler/Kg
Koksalt: 20 g 
Natrium: 9 g 
Kalcium: 20 g 
Fosfor: 10 g 
Magnesium: 15 g

Spårämnen/Kg
Koppar: 180 mg 
Selen*: 1,5 mg 
Zink, järn, mangan och jod.

Felaktig dosering av selen kan medföra förgiftning.

*Varav 0,6 mg Selenjäst och 0,9 mg Natriumselenit. 

Vitaminer/Kg
Vitamin A: 15 000 IE 
Vitamin D3: 3 000 IE 
Vitamin E: 1 800 mg 
Vitamin B1: 45 mg 
Vitamin B2: 15 mg 
Vitamin B6: 9 mg 
Vitamin B12: 0,3 mg 
Niacin: 15 mg 
Pantotensyra: 7,5 mg 
Folinsyra: 6 mg 
Biotin: 0,3 mg

Vid köp av helpall krävs lossningshjälp
Vid leverans av helpall av denna artikel krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

  • Koncentrerat kompletteringsfoder till föl, unghästar och fölston
  • Passar till vuxna normalpresterande hästar vid stora grovfodergivor
  • Hög halt av kvalitetsprotein, aminosyror, mineraler och vitaminer