Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Granngården Elit Proteinspecial, 15 kg

Ett extra proteinrikt kraftfoder som kan användas till alla hästar, särskilt lämpligt vid ökat behov av kvalitativt protein (potatisprotein).Vill du köpa hästfoder på pall? En pall innehåller 24 säckar.   Mer

Art.nr : 1236168

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för Granngården Elit Proteinspecial, 15 kg
har ett högkoncentrerat innehåll av kvalitetsprotein, främst från potatisprotein. Det ger hög tillgänglighet av de viktiga aminosyrorna lysin och metionin samt med det en skonsam påverkan på till exempel hästens tillväxt och muskelansättning. Linfrökaka och sojaolja bidrar till en höjd fetthalt och en för hästar bra fettsyrasammansättning.

Hästfodret är berikat med E-vitamin, magnesium, selen och koppar för att särskilt stödja den muskelarbetande hästen. Magnesium kan bidra till att lugna heta hästar. Selenet är av organiskt ursprung vilket bidrar till bättre och säkrare upptag. Aktiv levande jästkultur Levucell SC med pre- och probiotisk effekt stödjer bättre smältbarhet av foder samt bidrar till god miljö och tillväxt av de goda mikroorganismerna i grovtarmen.

Beskrivning
Tack vare att fodret är pelleterat kan du alltid vara säker på att din häst får i sig rätt mängd av alla viktiga näringsämnen så att din hästs mag- och tarmkanal ska fungera optimalt.

Bruksanvisning
Granngården Elit Proteinspecial är anpassat för att fungera som ett extra proteinrikt kompletteringsfoder till ett grovfoder med normalt eller lågt proteininnehåll. Fodret rekommenderas vid akut brist, underskott eller behov av ökat kvalitetsprotein i foderstaten.

Elit Proteinspecial kan användas till alla hästar. Fodret är särskilt lämpligt till föl, växande unghästar, dräktiga eller digivande fölston och rekommenderas även särskilt till känsliga och högpresterande tävlingshästar med muskelproblem eller där man önskar stödja muskelansättning.

Granngården Elit Proteinspecial behöver normalt kompletteras med mineraler och vitaminer för balanserad foderstat.

Spårämnen
Koppar (3b409): 150 mg
Selen (Selenmetionine 3b815): 1,0 mg

Felaktig dosering av selen kan medföra förgiftning.

Vid köp av helpall krävs lossningshjälp
Vid leverans av helpall av denna artikel krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.