Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Brogaarden Lucerne Mix, 18 kg

Melassfri fiberblandning av högsta kvalitet med tillsatt linfröolja. Hästfodret har ett högt energi-, protein- och kalciuminnehåll och kan med fördel helt eller delvis ersätta spannmålsmängden.

Egenskaper

Brogaarden Lucerne Mix är en fiberblandning med hög energi- och proteinhalt. Blandningen består av snittad lusern och ugnstorkat snittat gräs samt 10% grönskördad korngräs vilket med sina goda näringsegenskaper och mjuka struktur ger Brogaarden Lucerne Mix en kvalitetsförbättring och en mjuk struktur.

Hästfodret har ett högt innehåll av smältbara fibrer vilket bidrar till god matsmältning samt ökad tuggtid och salivproduktion. Blandningen innehåller även linfröolja som bidrar till ett ökat innehåll av Omega-3 fettsyror.

Brogaarden Lucerne Mix passar de flesta hästar, dock inte hästar med nedsatt lever- och njurfunktion på grund av det höga innehållet av protein och kalcium.

Brogaarden Lucerne Mix kan med fördel ersätta mängden av spannmål helt eller delvis, så att den totala mängden foder får ett reducerat innehåll av spannmål (stärkelse). Genom att minska mängden spannmål och i stället tilldela Brogaarden Lucerne Mix kan hästens uthållighet och prestation förbättras.

Sammansättning: Snittad lusern, ugnstorkat snittat gräs, grönskördat korngräs, glycerin, linfröolja

Analytiska beståndsdelar*: Smältbar energi 9,7 MJ/kg 0,73 FE/kg, Omsättbar energi 8,6 Mj/kg, Torrsubstans 90 %, Råprotein 12,7 %, Smältbart råprotein 104 g/kg, Råfett 5,1 %, Råaska 9,3 %, Växttråd 25,8 %, Socker 4,6 %, Kalcium 0,97 %, Fosfor 0,24 %, Kalium 2,1 %, Magnesium 0,18 %, Natrium 0,16 %

*Brogaarden Lucerne Mix är en naturprodukt, därför kan innehållet variera beroende på väder- och jordbruksförhållanden m.m. Som en del av kvalitetssäkringen är den regelbundet analyserad för att kunna ge den bästa informationen om innehållet.

Brogaarden

Brogaarden grundades 1949 och är ett danskt företag som specialiserat sig på tillverkning och försäljning av högkvalitativa djurfoder och tillskott. De har ett brett sortiment av hästfoder och tillskott. De är kända för sin höga kvalitet och noga utvalda råvaror.