Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Brogaarden Lucerne Mix, 18 kg

Brogaardens Lucern Mix är en toppkvalitativ melassfri fiberblandning med tillsatt linfröolja. Hästfodret har ett högt energi-, protein- och kalciuminnehåll och kan med fördel helt eller delvis ersätta spannmålsmängden.

Egenskaper

Egenskaper för Hästfoder Brogaardens Lucern Mix
Denna högkvalitativa fiberblandning utan melass från Brogaarden har ett högt innehåll av energi, protein och kalcium och består av snittad lucern och ugnstorkat snittat gräs för att ge en god smak. Hästfodret innehåller även 10% tillsatt olja, både den traditionella sojaoljan men även linfröolja, som bidrar till ett ökat innehåll av Omega 3 fettsyror.

Fiberblandningen kan med fördel helt eller delvis ersätta spannmålsmängden så att den totala fodermängden får ett reducerat innehåll av spannmål (stärkelse). Genom att reducera mängden spannmål och istället ge Brogaardens Lucern Mix kan hästens uthållighet och prestation förbättras. Blandar du Brogaardens Lucern Mix med kraftfodret ökar tuggtiden vilket ger bättre salivproduktion. Saliv hjälper till att neutralisera magsyran och minskar därmed risken för magsår.

Brogaardens Lucern Mix passar till de flesta hästar, dock inte till hästar med nedsatt lever- och njurfunktion på grund av det höga innehållet av protein och kalcium.

Tilldelningen av lucern till gamla hästar bör inte överstiga 50 % av rekommenderad daglig dosering.

Sammansättning
Snittad lusern, ugnstorkat snittat gräs, vegetabilisk olja (soja- och linfröolja) 

Analytiska beståndsdelar
Smältbar energi: 7 MJ/kg, 0,53 FE/kg 
Torrsubstans: 88 %
Råprotein: 13 % 
Smältbart råprotein: 104 g/kg 
Råfett: 2,5 %
Råaska: 10 %
Växttråd: 31 %
Lysin: 0,53 %
Socker: 4 %
Kalcium: 1,2 %
Fosfor: 0,3 %
Magnesium: 0,15 %
Natrium: 0,08 %

Detaljer

Aktivitetsnivå