Gå till huvudinnehållet

Fuktighetsmätare Nelson Garden

Fuktighetsmätaren från Nelson Garden hjälper dig att ge dina krukväxter, urnor, balkonglådor och rabatter rätt mängd vatten. Många gånger är jorden torr på ytan på grund av avdunstning men fuktig längre ner. 

Egenskaper

En fuktighetsmätare används för att kunna uppskatta hur fuktig jorden är. Då är den här enkla mätare nett bra verktyg att använda. Ofta kan jorden vara förrädiskt torr på ytan men blöt runt rötterna med risk för övervattning, något en del arter är väldigt känsliga för. Det gör det svårt att helt rätt uppskatta fuktigheten och mängden vatten i jorden.

Bruksanvisning för fuktighetsmätare från Nelson Garden

För ner nålen på fuktighetsmätaren i jorden till ungefär 3/4 av krukans djup. På fuktmätarens skala från 1-10 avläser du snabbt och effektivt jordens fukthalt och avgör enkelt behovet av vattning. Fuktmätaren behöver inga batterier. Med en snabb och enkel fuktmätare ser du direkt när växterna behöver vattnas. Lämna inte fuktighetsmätaren kvar i jorden.

  • Undvik övervattning och uttorkning
  • Vattna precis när det behövs!
  • Snabbt och enkelt, utan batterier

Nelson garden

Nelson Garden är en av marknadens ledande aktörer inom trädgårdsredskap och trädgårdstillbehör. Även hydroponisk odling inomhus är ett allt mer populärt sortiment.