Gå till huvudinnehållet

Vattenautomat

En vattenautomat för höns och helst flera stycken är den viktigaste inredningen i ditt hönshus eller hönsgård. Höns behöver ha fri tillgång till vatten dagligen. Det gäller både när det är varmt ute då de är värmekänsliga och när det är kallt för att hålla vätskebalansen i skick. Hos oss på Granngården hittar du vattenautomater för kycklingar, höns och kalkoner i olika storlekar och utformningar.

Vattenautomat till höns, kyckling och kalkon

Varje höna ska ha minst 25 mm plats vid trågkanten. Har du runda vattentråg räcker det att varje höna har minst 10 mm plats vid trågkanten, enligt Jordbruksverkets rekommendationer för produktionsdjur. I vårt sortiment finns vattenautomater med automatisk nivåreglering. Vi har vattenautomater på ben, som vår automat för höns/kalkon som står på tre ben och har självreglerande vattennivå. Glöm inte att komplettera med foderautomat för höns eller ett fodertråg för kycklingar.

Frostfri vattenautomat med värmeplatta

Vad gör man med hönsens vattenautomat på vintern? Med en värmeplatta hålls vattenautomaten frostfri utan problem. Värmeplattan avger värme så automaten håller sig frostfri hela vintern. Tänk bara på att placera den nära din automat och har du vattenskål bör den stå på plattan, som dessutom håller hönshuset varmt.

Köp vattenautomat till höns hos Granngården, online eller i butik!

28 produkter

Visar sida 1 av 1