Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fårfoder & Getfoder

Hos oss hittar du allt du behöver inom fårfoder och getfoder. Har du lantbruk eller gård med får eller getter, finns allt inom foder för djuren hos Granngården. Kika på våra foder för får och get, samt eventuella tillbehör som kan behövas. Du får: En balanserad mix av alla viktiga näringsämnen, vitaminer och mineraler som främjar till en sund och livskraftig utveckling hos dina fyrbenta, ulliga vänner.

Köp fårfoder & getfoder online hos granngården.se
Köp fårfoder & getfoder online hos granngården.se

Fårfoder & fårmineraler

Genom att erbjuda dina får, lamm och getter ett smakligt fårfoder med bra näringsinnehåll, har du lagt grunden för ett hälsosamt liv för dina djur. För att dina får ska må bra och samtidigt kunna prestera på hög nivå, behövs ett foder av hög kvalitet som är anpassat efter just dina fårs behov.

Fårfoder för alla typer av får

I vårt sortiment hittar du foder med olika sammansättningar för att du ska kunna välja de foder som just dina djur behöver. Vi erbjuder även ett brett sortiment av fodertillskott, saltstenar och vitaminer så att du kan ge dina får alla de viktiga mineraler och spårämnen de behöver för att leva ett sunt och hälsosamt liv.

Psst! Missa inte Granngårdens svensktillverkade kraftfoder till tackor, lamm och baggar. Fodret är noggrant sammansatt av högkvalitativa närproducerade råvaror och innehåller både spannmål, proteinråvaror, mineraler och vitaminer men är helt utan soja och palmoljeprodukter.

Vad ska ett får äta?

För får är grovfoder som gräs, hö, ensilage eller halm vanliga alternativ. Mängden och typen av foder beror på fårets ras, storlek och behov. Generellt kan ett får klara sig bra på högkvalitativt grovfoder, och beroende på dess storlek och status kan det äta mellan 1-2 kg ensilage per dag, baserat på torrsubstansen i fodret.

Hur mycket grovfoder äter ett får?

Grovfoder för får kan vara hö, hösilage eller ensilage. För att få en uppfattning om hur mycket grovfoder som behövs under en stallperiod kan du använda följande riktlinje: En rundbal motsvarar ungefär 250–300 kg torrsubstans, och ett får konsumerar vanligtvis mellan 1,5–3,5 kg torrsubstans per dag.

Vad tycker får om att äta?

Fåren bidrar till vårt samhälle genom att tillhandahålla ull, skinn, kött, mjölk och samtidigt bevara det vackra landskapet. Deras expertis inom betning gör dem till riktiga finsmakare. Får föredrar särskilt klöver och örter, men de njuter också av löv från träd som asp, sälg och ask.

Köp fårfoder i Granngårdens butiker eller direkt online på granngården.se.

Kategori & Filter
    • Populära
20 produkter

Visar sida 1 av 1