Gå till huvudinnehållet

Lammnäring Granngården Skummjölk 10kg

Art.nr:1236574

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Granngårdens Lammnäring Skummjölk är en lättlöslig mjölkersättning med en exklusiv sammansättning baserad på högvärdiga råvaror som tar tillvara lammets möjligheter till en snabb och säker tillväxt. Lammnäringen fungerar även utmärkt till killing och alpacka.

Produktdetaljer

Granngårdens Lammnäring Skummjölk är en lättlöslig mjölkersättning med en exklusiv sammansättning baserad på mjölkråvaror och innehåller 50% skummjölkspulver. De högvärdiga råvarorna tar tillvara lammets möjligheter till en snabb och säker tillväxt.

Användning Granngården Lammnäring Skummjölk är avsedd att utfodras som ett helfoder under lammets första levnadsperiod upp till 8-10 veckors eller alternativt som komplement till tackans mjölk. Fungerar också utmärkt till killing och alpacka.

Granngården Lammnäring Skummjölk är ett vitt pulver med en angenäm lukt. Innehåller stor inblandning skummjölk (50%).

Utfodringsrekommendation Blanda 160-200 gram pulver per liter vatten. Följ instruktionen på förpackningen. Serveras kroppsvarmt 38-42° C för bästa resultat, men fungerar även att ges kall. Lammet kan avvänjas när det äter c:a 200 gram kraftfoder per dag. Till alpacka blandas 180-200 gram pulver per liter vatten. Till killingar 160-180 gram.

Lamm har ett extra stort energibehov jämfört med andra djurslag. Var noggrann med hygien och rengöring av utfodringsutrustning. Vid användning av lammbar, bör den rengöras minst en gång per dygn.

Förvaring Förvaras torrt och svalt. Innehållet garanteras i 12 månader efter tillverkning, under förutsättning att varan förvarats enligt anvisning.

Näringsdeklaration

Råprotein: 23%

Råfett: 22%

Aska: 7%

Växttråd: 0,1%

Kalcium: 0,9%

Natrium: 0,6%

Fosfor: 0,7%

Omsättningsbar energi: 19 MJ/kg

Råvaror

Skummjölkspulver, vasslepulver, vegetabiliska oljor, laktosreducerad vassle

Fodertillskott

Näringstillsatser

Vitamin A: 25 000 IE

Vitamin D3: 4000 IE

Vitamin E: 100 mg

Vitamin C: 100 mg

Järn, Järn(II)sulfat, Monohydrat: 50 mg

Jod-I-Kalciumiodat, vattenfri: 1 mg

Koppar-Cu-Kopparsulfat, Pentalhydrat: 3 mg

Mangan-Mn-Mangansulfat, Monohydrat: 35 mg

Zink-Zn-Zinksulfat, monohydrat: 100 mg

Selen-Se-Naytiumselenit: 0,25 mg

Tekniska tillsatser

BHA, BHT


Vikt

10 kg

Miljömärkning

Miljömärke Bower

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!