Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Foderråvara Granngården Havrekross 13kg

Art.nr:1236571

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Krossad havre till häst. Havre är det vanligaste kraftfodret och är tillsammans med hö och mineraler tillräckligt för de flesta normalpresterande hästar.
  • Till häst, får, höns & nötdjur
  • Odlad på svenska åkrar
  • En råvara av ypperlig kvalitet
  • Bra sammansättning av protein, energi, växttråd och fett
  • Vikt: 13kg

Produktdetaljer

Havre har en bra sammansättning av protein, energi, växttråd och fett. Vid användning av spannmål kan foderstaten behöva kompletteras med mineralfoder och extra protein.

Havre är det vanligaste kraftfodret och är tillsammans med hö och mineraler tillräckligt för de flesta normalpresterande hästar. Proteinkvaliteten i havren är god med bra aminosyraprofil, högt fettinnehåll och en fibersammansättning som anses vara positiv för mage och tarm.

Vid utfodring av krossad havre bör man vara observant då dess höga fettinnehåll lätt oxiderar vid kontakt med luftens syre.

Häst Havre är det vanligaste kraftfodret och är tillsammans med hö och mineraler tillräckligt för de flesta normalpresterande hästar. Havre har en bra sammansättning av protein, energi, växttråd och fett. Med sin låga stärkelsehalt, höga fettnivå och goda aminosyrasammansättning är havren ett bra fodermedel till häst. Hästarna tillgodogör sig näringen bättre i krossad havre.

Höns Havren får gärna utgöra en del av spannmålsgivan (5-20 %) till en höna, då den anses ha goda effekter på fågelns välmående. Krossad havre är speciellt fördelaktigt till yngre fjäderfä som ännu inte fullt utvecklat sin muskelmage. Därefter ges havren med fördel som hel.

Get och får En bra energiråvara till får i alla åldrar. En högdräktig/digivande tacka kan ges 1-2 kg per dag. Växande lamm 0,5-1 kg

Nöt Bra spannmålslag som kan ges till nötkreatur i alla åldrar. Tack vare smakligheten och fibersammasättningen är havren extra populär att använda till kalvar.

Gris Havre är ett populärt fodermedel till grisar i alla åldrar. Tack vare sin fibersammansättning är den extra populär att använda till smågrisar. Havren bör inte utgöra mer än 25% av spannmålsgivan.

Riktvärden Torrsubstans: 87%, Råprotein: 110 g/kg ts, Stärkelse: 416 g/kg ts, NDF: 313 g/kg ts, Råfett: 65 g/kg ts, Aska: 32 g/kg ts, Kalcium: 0,8 g/kg ts, Fosfor: 3,7 g/kg ts, Magnesium: 1,2 g/kg ts, Råprotein: 100 g/kg, Stärkelse: 370 g/kg, Råfett: 57 g/kg, Energi: 11,5 MJ/kg ts, Energi Häst: 11,5 MJ/kg ts,

*Angivna riktvärden ska ses som vägledande. Råvaror kan variera i sitt näringsinnehåll.

Spannmålet är inte livsmedelsklassat.

Vill du köpa havrekross på pall? En pall består av 30 säckar. Vid leverans av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Våra foder säljs i stora volymer över hela landet och är mycket populära genom sin kombination av genomtänkt innehåll, hög kvalitet på råvarorna och ett förnuftigt pris. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!