Gå till huvudinnehållet
OBS! Alla växter från Omnia Garden skickas med hemleverans eller utlämningsställe, när det går, för kortast transporttid. De kan inte hämtas upp i våra butiker.

Äpple 'Summerred' Svagväxande B9 1-pack

Art.nr:1168566

En äppelsort som har sitt ursprung i Kanada och är en korsning mellan McIntosh och Golden Delicious. Ett kraftigt och kompakt växande träd med tidig fruktsättning.

Produktdetaljer

Summerred är en äppelsort som har sitt ursprung i Kanada och är en korsning mellan McIntosh och Golden Delicious. Skalet har en intensiv röd färg, fruktköttet är saftigt och fast och smaken är sötsyrlig och aningen bärig. Äpplena bör plockas i slutet av september men mognar fram i oktober. Ett utmärkt ätäpple eller att använda i matlagning.

Äppelträd Summerred är ympad på grundstammen B9 som ger ett svagväxande och härdigt träd. Ger frukt två-tre år efter plantering. Viktigt att känna till är att äppelträd på B9 har ett svagt rotsystem och kräver trädstöd hela livet.

Plantera trädet i sol-halvskugga, gärna i näringsrik, mullrik och väldränerad jord.

Stamhöjd: 40-60 cm

Krukstorlek: 17-22 cm

Latinskt namn: Malus domestica 'Summerred' , B9

Grundstam: B9

Typ: Fruktträd

Täckfärg: Klarröd

Mognad: September-november

Trivs bäst: Öppet soligt

Zon: 1-3

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!