Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Äpple 'Gyllenkroks Astrakan' E 1-p

Art.nr:1268886

  • Växtsortimentet varierar över säsongen
  • Omnia Gardens utbud kan endast köpas online
  • Växter med lokalt pris kan endast köpas i butik
'Gyllenkroks Astrakan' är ett härligt sommaräpple som ger medelstora ljust gulgröna äpple med röda strimmor. Fruktköttet är mjukt, saftigt och välsmakande.

Produktdetaljer

Äpple 'Gyllenkroks Astrakan' är ett härligt sommaräpple som ger medelstora ljust gulgröna äpple med röda strimmor och fruktköttet är mjukt, saftigt och välsmakande. Trädet är svagväxande med pyramidalt växtsätt och passar i mindre trädgårdar.

Sorten trivs bäst i soliga till halvskuggiga lägen i näringsrik jord. Ska beskäras under JAS (juli-september) eller på vårvintern. Pollineras med till exempel 'Katja' och 'James Grieve'.

'Gyllenkroks Astrakan' ingår i växtserien Grönt kulturarv där gamla odlingsvärda sorter tagits tillvara och börjat odlas igen.

Latinskt namn: Malus domestica 'Gyllenkroks Astrakan' E

Krukstorlek: 28-35 cm

Stamhöjd: 60-80 cm

Grundstam: A2

Fruktfärg: Gulgrön med röd täckfärg

Trivs bäst i: Öppet soligt

Zon: 1-5(6)

Mognadstid: Augusti-september

Certifierat fruktträd som odlad i Sverige. E-planta. Grönt kulturarv.

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!