Gå till huvudinnehållet

Äpple 'Filippa' inkl. uppbindningskit

Äpple 'Filippa' är en frisk sort som ger medelstora, ljusgröna äpplen med röda strimmor och fruktköttet är saftigt och sötsyrligt.

Egenskaper

Äpple 'Filippa' är en gammal dansk äppelsort som lanserades i Sverige 1893. Den friska sorten ger medelstora, ljusgröna äpplen med röda strimmor. Det tunna skalet har en lite fet yta och fruktköttet är saftigt och sötsyrligt. Frukten mognar i slutet av september men äpplena är godast att äta i november-december.

Äppelträdet trivs bäst i soliga till halvskuggiga lägen och näringsrik jord. Pollineras med t.ex. 'Aroma', 'Discoverry' och 'James Grieve'.

Sorten ’Filippa’ ingår i växtserien Grönt kulturarv, där gamla odlingsvärda sorter tagits tillvara och börjat odlas igen.

Trädet levereras med ett uppbindningskit innehållandes tryckimpregnerad stolpe, gnagskydd mot vilt och sadelgjord att binda upp med.

Latinskt namn: Malus domestica 'Filippa' E

Krukstorlek: 28-35 cm

Stamhöjd: 60-80 cm

Grundstam: MM111

Fruktfärg: Ljusgrön

Trivs bäst i: Öppet soligt

Zon: 1-3

Mognadstid: September

Certifierat fruktträd som odlad i Sverige. E-planta. Certifierat fruktträd som odlad i Sverige. E-planta. Grönt kulturarv.

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.