Gå till huvudinnehållet

Äpple 'Aroma' E Svagväxande

Klassisk och välkänd sort älskad av många! Aroma ger gulgröna/ röda frukter beroende på solläge och de medelstora äpplena har en mild och söt arom.

Egenskaper

Aroma är en klassisk och välkänd äppelsort som är älskad av många. Sorten ger gulgröna/röda frukter beroende på solläge och de medelstora äpplena har ett fast kött med en mild och söt arom. Äppelträdet blommar med vit/rosa blommor i maj och mognad sker i oktober-december. Frukterna går bra att vinterförvara eller äta direkt från trädet.

Aroma är ympad på grundstammen B9 som ger ett svagväxande och härdigt träd. Sorten ger frukt två-tre år efter plantering. Plantera trädet i sol-halvskugga gärna näringsrik, mullrik och väldränerad jord. Beskär i juli-oktober och under vårvintern och gallra då bort inåtväxande skadade och korsande grenar.

Viktigt att känna till är att äppelträd på B9 har ett svagt rotsystem och kräver trädstöd hela livet.

Äppelträd Aroma levereras med ett uppbindningskit med tryckimpregnerad stolpe, gnagskydd mot vilt och sadelgjord att binda upp med.

Latinskt namn: Malus domestica 'Aroma' E, B9

Kategori: Fruktträd

Krukstorlek: 28-35 cm

Stamhöjd: 40-60 cm

Grundstam: B9

Fruktfärg: Gul med röd täckfärg

Trivs bäst i: Öppet soligt

Zon: 1-4

Mognadstid: Oktober-december

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.