Gå till huvudinnehållet

U-Jord Urnjord & Krukjord Hasselfors Pall 42x50L

Art.nr:1261777

Det bästa valet till sommarblommor av alla slag! En näringsrik och strukturstabil jord som ger en otrolig blomning i krukor, urnor och balkonglådor.
  • För alla växter i urna, kruka, balkonglåda
  • Kraftigt gödslad, strukturstabil jord
  • Lättillgängligt järn för krävande växter

Produktdetaljer

U-jord från Hasselfors är den perfekta jorden till dina sommarblommor och ger rik blomning och tillväxt hela säsongen. Jorden passar särskilt bra till näringskrävande, snabbväxande plantor som surfinia, petunia, femblad och änglatrumpet. Med kraftig gödsling och grov struktur är jorden även utmärkt till andra näringskrävande växter i stor jordvolym som till exempel tomater, gurka, perenner och buskar.

Tack vare tillsatsen av peatnuggets, som är strukturfasta bitar av svarttorv, är U-jord extra strukturstabil, vattenhållande och har god dränering. Jorden klarar både uttorkning och att göra sig av med överskottsvatten under regniga perioder. Den luckra strukturen gör att rötterna kan väva igenom och utnyttja hela jordvolymen. U-jorden fungerar mycket bra i krukor med system för långtidsbevattning.

Jorden är kraftigt gödslad med både snabbverkande mineralgödsel och långtidsverkande naturgödsel och extra järn ger friska gröna blad. U-jord innehåller även ingrediensen Rotkraft som består av koncentrerade naturliga humussyror. Det är en grupp organiska ämnen tillförts mer av för att främja friska, livskraftiga rötter. Rotbildningen stimuleras och växtnäringen tas upp och utnyttjas optimalt. Till nytta både för växten, miljön och dig.

Sammansättning 

Ljus och mörk torv, bark, peatnuggets, naturgödsel, kalk, mineralgödsel, Rotkraft

pH-värde: 5,5-6,5

Konduktivitet: 55 mS/m

Tillsatt näring per m3 

Ekogödsel 2 kg, hönsgödsel 10 kg, NPK 14-7-15 mikro 1,4 kg, järnsulfat 0,3 kg

Tillsatt mängd i mg/l 

Kväve (N): 360 

Fosfor (F): 90 

Kalium (K): 430 

Magnesium (Mg): 220 

Kalcium (Ca): 420 

Svavel (S): 200 

Bor (B): 0,5 

Koppar (Cu): 2,0 

Järn (Fe): 75 

Mangan (Mn): 25 

Molybden (Mo): 0,7 

Zink (Zn): 3,2

Volym: 2100 liter (50 liter per säck)

Antal säckar: 42 stycken

Vikt: ca 920 kg

Vid köp av 2 eller fler pallar krävs lossningshjälp Vid leverans av 2 eller fler pallar av denna artikel krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

Hasselfors garden

Hasselfors är den största aktören i Östersjöregionen och är noga med att vara lyhörda för kunders och konsumenters behov. När du väljer Hasselfors kan du vara säker på att du får produkter för trädgård, krukor och trädgårdsland som är av absolut högsta kvalitet och kunnande.

Miljömärkning

Miljömärke Bower