Gå till huvudinnehållet

U-Jord Hasselfors, 2100 l (Hemleverans, Helpall 42 säckar)

Det bästa valet till sommarblommor av alla slag! En näringsrik och strukturstabil jord som ger en otrolig blomning i krukor, urnor och balkonglådor.Lossningshjälp med truck eller lastmaskin krävs.Priset gäller vid köp på e-handeln. Mer

Art.nr : 1261777

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för U-Jord Hasselfors
U-jord från Hasselfors är den perfekta jorden till dina sommarblommor och ger rik blomning och tillväxt hela säsongen. Jorden passar särskilt bra till näringskrävande, snabbväxande plantor som surfinia, petunia, femblad och änglatrumpet. Med kraftig gödsling och grov struktur är jorden även utmärkt till andra näringskrävande växter i stor jordvolym som till exempel tomater, gurka, perenner och buskar.

Tack vare tillsatsen av peatnuggets, som är strukturfasta bitar av svarttorv, är U-jord extra strukturstabil, vattenhållande och har god dränering. Jorden klarar både uttorkning och att göra sig av med överskottsvatten under regniga perioder. Den luckra strukturen gör att rötterna kan väva igenom och utnyttja hela jordvolymen. U-jorden fungerar mycket bra i krukor med system för långtidsbevattning.

Jorden är kraftigt gödslad med både snabbverkande mineralgödsel och långtidsverkande naturgödsel och extra järn ger friska gröna blad. U-jord innehåller även ingrediensen Rotkraft som består av koncentrerade naturliga humussyror. Det är en grupp organiska ämnen tillförts mer av för att främja friska, livskraftiga rötter. Rotbildningen stimuleras och växtnäringen tas upp och utnyttjas optimalt. Till nytta både för växten, miljön och dig.

Sammansättning 
Ljus och mörk torv, bark, peatnuggets, naturgödsel, kalk, mineralgödsel, Rotkraft

pH-värde: 5,5-6,5
Konduktivitet: 55 mS/m

Tillsatt näring per m3 
Ekogödsel 2 kg, hönsgödsel 10 kg, NPK 14-7-15 mikro 1,4 kg, järnsulfat 0,3 kg

Tillsatt mängd i mg/l 
Kväve (N): 360 
Fosfor (F): 90 
Kalium (K): 430 
Magnesium (Mg): 220 
Kalcium (Ca): 420 
Svavel (S): 200 
Bor (B): 0,5 
Koppar (Cu): 2,0 
Järn (Fe): 75 
Mangan (Mn): 25 
Molybden (Mo): 0,7 
Zink (Zn): 3,2

Volym: 2100 liter (50 liter per säck)
Antal säckar: 42 stycken

Lossningshjälp krävs
Vid leverans av denna artikel krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.