Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Grillkol & Briketter

Valet av grillkol och grillbriketter påverkar glöden på din kolgrill, klotgrill eller rökgrill. Skillnaden mellan kol och briketter ligger helt enkelt i hur snabbt och på vilket sätt glöden tar fart och glöder. Grillkol tänder snabbt medan briketter tänder mer långsamt men ger dig en längre glödtid, vilket är bra om du till exempel har större köttbitar på grillen. Vill du lära dig mer om att grilla med kol och briketter kan du spana in vår grillguide som lär dig allt du behöver veta om olika grillmetoder.

Ett tips är att blanda kol och briketter för att få fördelarna av båda sorter, och en fin och jämn glöd i kolgrillen. Hos oss på Granngården kan du köpa såväl grillkol som grillbriketter och tändbriketter. Beställ online på granngården.se med hemleverans eller köp i din butik.

Svanenmärkt grillkol och briketter från Granngården!

Vi på Granngården är stolta över att vara ensamma på marknaden med att erbjuda våra kunder Svanenmärkt grillkol och grillbriketter från vårt egna varumärke. Köper du vår Svanenmärkta grillkol eller grillbriketter kan du vara säker på att de inte produceras av illegal skogsavverkning i tropiska regioner med dåliga arbetsförhållanden som följd.

För att vara helt säkra på att vårt grillkol är producerat på ett bra sätt är det också certifierat enligt Naturskyddsföreningens tuffa miljökrav för Bra Miljöval. All träråvara i vårt grillkol och briketter kommer från europeiska välskötta skogar där tillväxt av skog alltid är större än uttag. Svanenmärkningen (Miljöcertifiering) garanterar att kolen lever upp till hårt ställda krav på råvara och produktion. Genom att välja en Svanen-märkt produkt bidrar du till mindre klimatpåverkan, färre hälsofarliga ämnen i vardagsprodukter och ett rikare växt- och djurliv mm. Kolen och briketterna är även:

  • DNV-certifierade (Kvalitetscertifiering): en kvalitetscertifiering med marknadens högst ställda krav gällande grillkol/briketter. DNV är den enda normen som inte bara certifierar slutprodukten utan även hela produktionsprocessen.
  • FSC-certifierade (Miljöcertifiering): 100% FSC certifierad (Forest Stewardship Council) råvara från väl skött och återplanterad europeisk (EU) skog. FSC är en oberoende internationell medlemsorganisation som uppmuntrar till miljöanpassat, samhällsnyttigt och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

Läs mer här om våra schyssta briketter och grillkol!

Köp grillkol och grillbriketter online på granngården.se eller i din butik. Ha en fantastiskt grillsäsong!

Kategori & Filter
    • Populära
2 produkter

Visar sida 1 av 1