Gå till huvudinnehållet

Grillbriketter Granngården Svanenmärkt 10kg

Art.nr:1261884

Granngårdens Svanenmärkta grillbriketter ger en jämn och ren glödbädd med lång brinntid. Grillbriketterna är även FSC-märkta och DNV-certifierade vilket är en kvalitetscertifiering med marknadens högst ställda krav gällande grillkol och briketter. 
 • Svanenmärkt
 • FSC-märkt och DNV-certifierad
 • Ger en jämn och ren glödbädd med lång brinntid

Produktdetaljer

Egenskaper för Grillbriketter Granngården
Träkol kan produceras på ett flertal olika sätt och platser i världen, ibland med illegal skogsavverkning i tropiska regioner och usla arbetsförhållanden som följd. För att vara helt säkra på att Granngårdens grillkol är producerat på ett bra sätt är det certifierat enligt Nordic Ecolabels Svanen. All träråvara kommer från europeiska välskötta skogar där tillväxt av skog alltid är större än uttag. Att hänsyn tas till hotade djur och växter, markens framtida förmåga att bära skog, säkra och sunda arbetsvillkor för dem som arbetar i skogen är självklarheter.

Svanenmärkt (Miljöcertifiering) 
Grillkol märkt med Svanen lever upp till hårt ställda krav på råvara och produktion. Svanen är en oberoende miljömärkning som bidrar till en friskare natur och färre hälsofarliga ämnen i vardagsprodukter. Miljökraven ställs och kontrolleras av Nordic Ecolabel. Genom att välja en Svanen-märkt produkt bidrar du till: 

 • mindre klimatpåverkan
 • färre hälsofarliga ämnen i vardagsprodukter
 • ett rikare växt- och djurliv
 • ett större utbud av miljöanpassade produkter
 • effektivare resursanvändning

DNV-certifierat (Kvalitetscertifiering) 
DNV normen (Det Norske Veritas SBC 184) är en kvalitetscertifiering med marknadens högst ställda krav gällande grillkol/briketter. DNV är den enda normen som inte bara certifierar slutprodukten utan även hela produktionsprocessen. På så sätt garanteras:

 • lättantändlighet
 • långvarig glödtid på grund av hög kolhalt
 • jämn och ren glödbädd
 • inget kemiskt behandlat trä
 • inga fossila mineraler så som brunkol eller stenkol

FSC-certifierat (Miljöcertifiering) 
100% FSC certifierad (Forest Stewardship Council) råvara från väl skött och återplanterad europeisk (EU) skog. FSC är en oberoende internationell medlemsorganisation som uppmuntrar till miljöanpassat, samhällsnyttigt och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.  

Kol eller briketter? 
Du har säkert noterat att det finns två varianter av grillkol, men har du funderat över vad som egentligen skiljer dem åt? En stor skillnad är grilltiden. Ska du grilla stora köttbitar, som tillexempel helstekt oxfilé, bör du använda briketter - de glöder längre, jämnare och dammar dessutom mindre vid hantering. Nackdelen är att de tar lite längre tid på sig att börja glöda. Granngårdens heta tips är att blanda kol och briketter. Då kombinerar du det bästa från båda typerna - grillkolet tänder snabbt och briketterna gör att du får längre glödtid.

OBS! Använd ej sprit, bensin eller liknande vid tändning av grillen.

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!

Miljömärkning

Miljömärke Svanen Miljömärke Bower